2018 släpptes Night City Tribute – The Songs of Secret Service. Ett hyllningsalbum tillägnad bandet Secret Service, men också främst Tim Norell, som var den gemensamma nämnaren bakom alla låtarna på albumet.

DOLBY ATMOS

När Tim gick bort i fjol efter en tids sjukdom kände Niclas Blyh (som var hjärnan och framför allt hjärtat bakom samlingen) att det var dags att dyka djupare ner i Norells låtskatt. Tillsammans med låtskrivarna Ola Håkansson och Alexander Bard har ju Norell varit en tongivande spelare i den svenska musikscenen under slutet av 80-talet och början av 90-talet.

Sagt och gjort. Den nya samlingen kommer att heta Night City Tribute Vol.2 – In Memory of Tim Norell och blir en magisk hyllningskavalkad till en av vår tids största låtskrivare.

Först ut är singeln We were only dancing. Originalet skrevs som sagt av Norell-Oson-Bard till Lili & Susies album Anytime från 1988. Då blev det en topp 10-placering på Trackslistan för låten och denna gång är det (numera) duon Retroteque som tar sin an låten och slungar oss tillbaka till den glättiga 80-talet. För 80-tal i kubik är vad du får här.

Orgeln och den övergripande känslan från originalet är kvar. Denna gång är det dock en dos av extra allt för att verkligen göra låten till en härlig 80-tals pastisch. Syntharna och trummorna får en att bli helt lycklig, och det är som Norell-Oson-Bard möter Stock-Aitken-Waterman på riktigt. Jag tycker detta var riktigt härligt och en nostalgisk uppgradering av originalet.

Lite kort om Retroteque också. Det är alltså Magnus Carlsson, som vi hört som frontman i gruppen 1984 som skrivit och producerat musik under sitt alias Retroteque i många år. Nu har han bjudit in sin mångåriga musikerkollega Mona Svensson till bandet som sångerska. Detta blev med andra ord lite av en nystart för Retroteque som vi lär höra mer av.

Om du vill höra mer från den kommande hyllningsplattan och samtidigt ha koll på alla fantastiska låtar som dagligen läggs upp i Popmuzik, får du gärna spara ner en genväg till sidan på hemskärmen på din mobil. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Ett smidigt sätt att påminna dig själv att besöka bloggen regelbundet och upptäcka ny musik.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011