Kryddad med discostråkar och ett härligt driv i refrängen släpper Frida Lif sin fjärde singel Ikväll gör jag vad som helst… Låten i sig inleds förväntansfullt medan den bygger upp mot refrängen där den blir härligt medryckande och verkligen sätter oss i centrum av dansgolvet. Själva handlingen i låten fångar känslan av en bekymmerslös natt där inget annat än att vara med varandra spelar någon roll.

Svensk Pop Apple Music

“Den handlar om den där natten när ni bara vill glömma bort allt annat och bara vara med varandra för en natt till. Inget i världen betyder något, förutom ni två.”

Jag tyckte ju personligen att detta blev riktigt skönt. Snyggt arrangemang och jag verkligen älskar uppbyggnaden av låten och discostråkarna som låten kryddats med. Perfekt pricken över i:t arrangemang där. Det är filmiskt, upplyftande och härligt energifullt.

Jag bad Frida berätta mer om sig själv, om hur hon inledde musikkarriären samt om nya singeln som du kan läsa i denna intervju.

Du debuterade tidigare i år med Du och jag. När föddes tanken om att släppa musik och vad fick dig att ta steget? 

Jag har alltid haft en dröm om att släppa egen musik, men aldrig trott att jag skulle klara av det. Under pandemin frågade mina vänner Jonas Åhlenius och Niklas Levedahl om jag ville sjunga på några låtideér de hade. Det var så det började. Vi skrev flera låtar tillsammans under tre års tid. Till exempel min förra singel Bryr du dig? och den nya Ikväll gör jag vad som helst… Det var först då, under samarbetet med dem som jag insåg att jag faktiskt kan göra det här, och då bestämde jag mig för att testa fullt ut.

Vilka artister har inspirerat dig själv mycket genom åren och på vilket sätt? 

Jag inspireras av låtar med en text som jag kan känna igen mig i och relatera till. Artister som Linnea Henriksson, Petra Marklund och Molly Sandén är några jag har inspirerats av och lyssnat på under en lång tid. Medryckande melodier och fantastiska röster!

Var hämtar du inspiration när du skriver en låt och hur brukar du gå till väga. Inleds det till exempel med melodi eller texten? 

Jag hämtar alltid inspiration från händelser, känslor eller tankar från mitt eget liv, eller från historier jag fått berättat för mig av mina vänner. Oftast kommer texten först, och sedan en melodi. När jag väl har en idé tar jag gärna hjälp av andra musiker. Jag tycker om att skriva tillsammans med andra. Då kan vi inspirera varandra och jag kan släppa prestationsångesten. 

Pressbild

Minns du vilken som var den första låt du skrev som du kände dig nöjd med och hur den blev? 

Det måste vara en ballad som jag skrev för några år sedan. Jag var i en ganska mörk period. Jag var nydumpad och kände mig ensam, som att det inte fanns något att se fram emot. Låten blev mitt sätt att få ut alla tankar och känslor som jag hade. Det är alltid lika läskigt att blotta mina känslor i texterna, men det är oftast då som det blir bäst. Det var också den första låten som jag skrev helt själv vilket kändes stort!

Hur föddes iden till Ikväll gör jag vad som helst… och har du själv haft den typen av natt när du verkligen bara vill leva i nuet och inte bry dig om något annat? 

Idén föddes ur ett break-up där mitt ex inte riktigt kunde bestämma sig för hur han ville ha det. Och där jag kände att jag ville glömma allt som hade hänt och bara vara tillsammans, även om det var för endast en natt. Jag har absolut haft sådana nätter. På helt olika sätt! Det är skönt att bara vara i nuet och glömma bort allt runt omkring för ett tag. 

Älskar discostråkarna! Vem ska ha cred för dem och varför kändes det rätt i just denna låt? 

Stråkarna ska mina producenter Måns Ekholm och Olof Victor ha all cred för! Men det känns väldigt mycket jag, eftersom jag spelar fiol. Jag tycker stråkarna bidrar till en lekfullhet, och att de speglar vimlet på ett dansgolv. 

Om du hade obegränsade resurser, vad skulle storylinen vara i en musikvideo till låten? 

Oj, då hade vi nog hyrt en nattklubb och bjudit in massa folk. Kanske börjar videon med att jag vaknar upp efter en fest, och sedan fixar mig inför nästa fest. Att ekot är kvar i huvudet från gårdagen, och att festen inte riktigt får ta slut. Sedan kommer jag fram till nattklubben och dansar hela natten lång tillsammans med mina vänner. 

Fyra låtar ute nu. Vad har du på din bucket list som du kan se rimliga inom det närmaste åren? 

Jag vill släppa mer musik och spela mer live. Inom närmaste åren släpper vi en EP och åker förhoppningsvis ut på turné runt om i Sverige!

Slutligen, vad är planen för sommaren? 

Åh planen i sommar är att spela in fler låtar och skriva nya låtar. Samt spela live så mycket jag kan! Sen ska jag klämma in lite semester också med förhoppningsvis sol och bad (nu när jag inte längre är en badkruka!).

Om du uppskattar att träffa nya spännande artister i olika intervjuer i bloggen, så vore det superfint om du ville stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Ditt bidrag och engagemang gör det möjligt för mig att driva bloggen vidare, som en av de få svenska musikbloggar som finns kvar. Något som jag hoppas du ser ett värde i när musiklandskapet blir mer och mer AI- och spellistefokuserat. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011