Arenapopbandet Live In Color från Jönköping är tillbaka i bloggen när de nu släpper singeln By the Ocean. Låten handlar om kärleken till havet och hur det kan gå från vackert och fridfullt, till vildsint och otämjbart.
By the Ocean bygger på ett härligt driv med folkmusikinspiration och en upplyftande känsla. Det är filmiskt och medryckande och har en skön känsla av frihet, samma som havet ger skulle jag säga.

Nordiska Favoriter

Bandet utvecklar sina tankar om låten:

”Den djupare meningen med låten är att havet kan vara en tillflyktsplats, trygghet och ett ljus långt bort från hemskheter som sker på land av människan och låten är en hyllning till och påminnelse om att det alltid kommer finnas något större och starkare än de orättvisa och hemska tankar och viljor som finns på land. Vid, på och för havet är vi alla lika, det bryr sig inte om pengar, utseende, sexualitet, religion eller politik och är inte dömande. I en tid där den ena dumheten avlöser den andra är havet en mental trygghet att falla tillbaka på, att bara blicka ut mot horisonten och känna att det finns fina och positiva saker i världen också, bara man väljer att vända blicken åt rätt håll. Havet har alltid varit en viktig plats för oss i bandet och det känns bra att ha kunnat skriva en låt som framhäver allt det symboliserar för oss, framförallt i en tid då det är förståeligt om många ser mörker.”

Med singeln följer bandet upp Letter to my future lover, som släpptes i November. Så det är lägligt att släppa nytt nu inför sommarens kommande spelningar och tiden vi snart kommer att ha i och vid havet. Sommar och bad är ju inte dumt, speciellt inte med ett grymt soundtrack till havet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011