Åkra väntar på svar på sin senaste singel Stuck on hold. Med singeln får vi andra smakprovet från sångerskans kommande EP som släpps senare i år och som föregicks av The Tide som du även kunde höra här i bloggen tillsammans med en intervju med artisten.

Svensk Pop Apple Music

Stuck on hold ger oss ett läckert elektroniskt ljudlandskap med en mörk synthig produktion, tunga trummor och elgitarrer. Det vilar liksom en svärta över det hela som jag uppskattade, samtidigt som det är skönt medryckande och kommersiellt. Bra kombination skulle jag säga.

Genom låten kan vi även höra samplingar från det tidiga 2000-talets mobiltelefoner. Detta sätter ännu en dimension till låten, då det ger en känsla av att just sitta och vänta. I sångerskans fall är väntan en relation som hamnat i någon form av limboland, där allt är på upphällning men ingen har tagit steget för att verkligen göra slut.

”Relationen den handlar om hade fastnat i ett stumt mellanläge. Under den här tiden hade min kreativitet lite grann gjort det också. Jag hade höga krav på mig att prestera i studion, och såhär i efterhand tror jag att det också bidrog till känslan i låten.”

Åkra berättar att trots det kreativa vakuum som hon upplevde i samband med allt detta, skrevs Stuck on hold på bara en dag. Studion blev som en bubbla för henne, där hon kunde gå in i och hitta fram till den här låten. Inget ont som inte för något gott med sig som det heter. För detta var riktigt bra och läckert.

Lyssna på låten här nedan och glöm inte att spara ner en genväg till bloggen på hemskärmen i din mobil. Då påminns du att regelbundet besöka Popmuzik vilket är bra då bloggen uppdateras dagligen med nya musiktips varvat med intervjuer, recensioner och annat kul. Bara klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Tack.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011