DWWW står för Do What We Want och är en läcker R&B-poplåt som handlar om just spänningen mellan två personer, där sex och längtan efter den andre gör denna låt osande het.

Nordiska Favoriter

Det är en låt som gjord att dansa tätt intill den där personen du är svag för till och bara låta rytmerna och melodierna ta dig dit du vill.

Om singeln berättar LOLA för bloggen:

”Denna release är den mest spännande hittills, jag har alltid drömt om att göra den här typen av musik, varje element och melodi är exakt vad jag ville ha för den här låten. Jag känner att varje väg jag tagit med musiken har lett upp till den här eran i mitt liv, nu vet jag mer vilken väg jag vill ta med min musik. Alla timmar i studion, låt efter låt och sedan en kväll kom DWWW (Do What We Want) till liv, och jag kände att this might be the one.”

Du kommer märka när du startar igång låten att denna definitivt kommer höja temperaturen i rummet och bjuda in dig att dansa.

LOLA själv är en 21-årig artist från Stockholm, som bland annat gått på Rytmus musikskola i tre år, samt att hon nu i sommar tar examen från AP Academy. Under åren har hon bland annat släppt EP:n Hear me out samt singeln Mai Tai.
Artister och producenter som inspirerat henne är bland annat Timbaland, Nelly Furtado och Justin Timberlake, vilket definitivt märkas på den läckra R&B-produktionen som du kan uppleva på DWWW.

Jag ställde en knippe frågor till LOLA, så att vi kan lära oss mer om denna talang. Du kan läsa intervjun här nedan och om du uppskattar att läsa intervjuer i bloggen och jobbet som görs att lyfta fram ny musik samt spännande artister, så får du gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen inte har några rika finansiärer eller ens någon störig reklam, betyder det mycket om du vill bli månadsgivare som Patreon. Du är det så länge du kan och vill. Tack.

Du har gått både på Rytmus musikgymnasium och AP Academy. Hur känner du att du utvecklats under dessa år, och vad har blivit din speciella grej som du känner att du sticker ut med?

När jag började på Rytmus var det verkligen en eyeopener för mig, jag hade aldrig gått på en skola där alla har samma passion och intresse för musik. Jag minns första gruppsången i skolan och jag blev chockad över hur duktiga och ambitiösa alla var. Jag kände på en gång att jag hittat rätt. På Rytmus hittade jag även mina bästa vänner som jag är så tacksam att få jobba med. De tre åren fick mig att förstå att det var musik jag vill jobba med.

AP är något av det bästa jag gjort. Jag blev inkastad i en värld av genier och helt otroliga människor. Här hittade jag mina personer. De är dem jag skapar bäst musik med och har roligast med. AP har gjort mig självsäker i mig själv, i min musik och fick mig att känna (så klyschigt som de låter) att inga drömmar är för stora.

Hur jag sticker ut med min musik är mitt sätt att sjunga och skriva på. Jag vill att det ska vara catchy, groovy och kul. Mina texter kan vara humoristiska på vissa sätt, jag brukar inte vilja ta mig själv för seriöst om jag inte känner för det. Det jag hoppas på är att den som lyssnar på min musik ska bli lämnad med ett bra stank face. *ler*

Hur kom ditt samarbete med Isac Ehrstedt till och vad gör han som lyfter dig och din musik?

Jag och Isac hittade varandra på AP. Det var inte en självklarhet att vi skulle bli ett sånt bra team, eller polare alls när vi började. Men genom en bekant i klassen så råkade vi hamna samma session under höstterminen 2022 och sedan dess har vi jobbat varje vecka.
Isac är otroligt musikalisk och grym på både produktioner och topline, han har en talang för att hitta det lilla extra som gör att det lyfter så enormt i en låt. Det var tillsammans med Isac jag blev kär i detta sound och jag är så taggad att visa all musik vi har gjort tillsammans.

Pressbild

Vilka låtar går på repeat i dina hörlurar för tillfället?

Jag har precis hittat en ny låt jag dör för.
Charli XCX 360 remix med Robyn & Yung Lean. När jag hittar en låt jag älskar så kommer jag tyvärr spela den tills jag är trött på den. The boy is mine med Ariana Grande är heeeelt otroligt bra också, den har varit på repeat sen den släpptes.

Hur kom musiken in i ditt liv och gjorde att du ville utveckla dig som artist?

Jag började spela piano när jag var åtta för att min dåvarande bästis var sugen på det. Jag trodde det skulle vara en gemensam grej tbh, att vi skulle ta lektioner samtidigt men när det inte blev så, utan jag skulle sitta där själv med en äldre man kändes det inte lika kul. MEN så fel jag hade, han var den som fick mig att förstå hur kul det är med musik. Han lärde mig även att spela gitarr, men tyvärr är jag inget proffs på det idag. Det var iallafall där jag började älska och förstå musik. Tiden efter det började jag skriva låtar både på gitarr och piano (med de få ackord jag kunde) och uppträdde vart jag än fick chansen. Mina föräldrar har alltid varit så stöttande och pushande, det är de som fått mig att våga framträda när jag var liten, och ta min musik ända sedan dess på allvar.
Jag kan inte komma ihåg en stund i livet där jag velat bli något annat än artist helt ärligt… Det har tagit många år att hitta dit jag är idag, men jag är så tacksam för alla i min närhet som stöttar mig och pushar mig mot drömmen.

Var ser du sig själv om säg tre, fyra år?

Jag har hittat min identitet, släppt mer musik och jobbar heltid med mitt artistprojekt. Jag vill fortsätta utvecklas & jobba med likasinnade människor jag gör idag. Jag ser mig själv turnera runt om i världen.

Hur jobbade ni fram arrangemanget i DWWW?

Det var i november 2023, jag och Isac skulle ha session och vi kom överens om att göra två olika utkast på idéer. Vi hade gjort en idé och sen så fick jag ett samtal. När jag sedan sitter i samtalet så hör jag hur Isac kokade ihop en sjukt najs basgång, jag la på samtalet och han hade direkt en idé på refrängen. Jag älskade det jag hörde och därifrån kom den till. Vi satt från den stunden till sent på natten och jobbade. Jag kände direkt att this is the one, att denna måste alla bara höra.

Hade ni någon musik som fick vara lite av en inspirationskälla för låten?

Främst gick vi på känsla och gjorde det vi tyckte lät bra, men vi har lyssnat en del på Ariana och Victoria Monéts låtar. Deras trapiga, kaxiga topline och tracks blev vi väldigt inspirerade av.

Du säger att DWWW är den typ av musik som du drömt av att kunna göra. Vad har hindrat dig fram tills nu och hur hittade du rätt?

Jag tror det har handla ganska mycket om vilka jag jobbat med. Har man inte samma musiksmak så är det inte lika kul att skapa musik ihop, eller det kanske rättare sagt inte blir riktigt som man tänkt sig. Med DWWW så föll allt bara på plats, jag älskar varenda liten del av den här låten. Jag har fortfarande inte tröttnat på den, vilket e helt sjukt för jag har lyssnaaaaat. Jag tror inte heller jag varit helt säker på vilken väg jag velat ta med min musik, man ändrar sig med tidens gång vilket är helt naturligt och även en del av processen. Men med den här låten, och musiken som kommer känns det så rätt.

Vad brukar inspirera dig till att skriva en låt?

Feta trummor, en groovy bas och snygga ackord brukar få igång min kreativitet.

Med sommaren framför oss, vad ser du fram emot under dessa kommande månader

Ihihihi mycket!! Vi börjar med att släppa DWWW vilket känns väldigt spännande! Jag har även mer musik som jag vill släppa och dela med mig utav inom snar framtid, men först ut DWWW. Vill även få ihop några gigs så ni kan komma o se mig live, för det är ju de bästa av allt!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011