Den svenska singer-songwritern Shalisa Taylor gör här en tolkning av Suzanne Vegas klassiska låt Luka från 1987. En låt om våld inom en relation, där Luka berättar om olika sätt som hon skadat sig på så som att gå in i en dörr och hur klumpig hon är. Där hon ständigt lägger skulden på sig själv för att någon annan slår henne. I låten sjunger Vega att mest av allt önskar hon sig att ingen frågar hur hon mår. Tragiskt och vackert på samma gång.

Popmuzik Lover Patreon

Många tog till sig låten när den släpptes, och Vega fick en stor hit med låten med en tredjeplats på Billboard Hot 100, samt en andraplats på den svenska singellistan.

När Shalisa Taylor tar sin ann låten blir det avskalat och vackert. Radiopop-arrangemanget från 80-talet är borta och istället är det främst en gitarr som lyfter fram Taylors uttrycksfulla och vackra röst. Den starka texten får stå i centrum och det känns som det blir en helt ny dimension av låten. Det är verkligen snyggt.

Om valet av låt berättar Shalisa för bloggen:

”Mitt personliga förhållande till låten började när min pappa visade den för mig när jag var yngre. Ända sedan dess har jag velat covera den. Det är en låt jag älskar, och den har följt mig genom hela mitt liv.”

Vad tycker du om denna tolkning av låten Luka? Lyssna här nedan:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011