Jag skrev för ett par dagar sedan på Patreon om en färdplan för bloggen och med det även Patreon.
En av de saker som jag funderat på att ändra, och som jag nu ändrat, är priset för att bli medlem i nivån att skicka in en singel i månaden till bloggen. 

Följ på Apple Music

Då alla priser skenar och det mesta blir dyrare, så kände jag att det var dags att sänka priset på den nivån, från 50 kronor till 40 kronor.

Anledningen till det är egentligen två: 

Priserna på Patreon är baserade på hur man sätter priser i USA. Det gör att moms läggs på i efterhand. Med ett pris på 40 kr, blir priset med moms 50 kr allt som allt, vilket jag tycker är skäligt. Tidigare var det 62,5 allt som allt. 

Då det i första hand är oberoende artister som använder Patreon för att skicka in en låt åt gången, är musiken inte direkt den stora inkomstkällan, utan mer en hobby. Här har mitt mål med Patreon varit att ta vidare det som jag tyckte var bra med Submithub, att ha en viss tröskel för inskick. Detta så att folk inte bara skickar in musik på slentrian. Men också så det finns någon form av bärhet i bloggen. Som gör det möjligt att driva den vidare. En nivå på 50 kr här på Patreon har varit vettig ur skatte- och bolagssynpunkt. (Där borde den till och med vara något högre om jag ska vara ärlig).  Men jag känner också att när saker blir dyrare för alla, så är det viktigt att hjälpas åt. Då kanske en sänkning till 40 kr är det som gör att fler kan och vågar skicka in sin musik och med det kanske de hittar nya lyssnare. För som sagt, i slutändan ska den där avgiften vara en tröskel och inte kännas som ett berg.

Om du vill ändra ditt medlemskap som du har idag, är det något du aktivt får göra själv ( jag kan inte göra det åt någon medlem, varesig upp eller ner). Det gör du under inställningar för sidan. Du hittar en genomgång hur du gör här. Då själva sidan för inskick är låst för alla besökare som ej har Patreon eller har en nivå under 40 kr, så kommer alla som idag betalar 40 kronor eller mer komma åt sidan. Med andra ord; ändrar du inte kommer du kunna skicka in som vanligt, så länge du är Patreon.
Ändrar du till 40 kr kommer den ändringen träda i kraft vid nästa dragning, så vet du det. 

Med denna ändring kommer jag också bli mer nitisk mot inskick av album och EP och att man faktiskt följer den nivå man själv satt upp. Upplägget med inskick till bloggen via Patreon har ju alltid varit singlar. Det har inte ändrats. Så fokusera inskicken av de släpp som ni själva hanterar som en singel, de med presentation om just den låten och eget omslag för själva släppet. 

Vad det gäller de andra nivåerna så kommer dessa inte att ändras i pris. Har du idag tre låtar eller fler i månaden, så behöver du inte ändra något (om du inte vill gå ner till en låt i månaden vill säga). Den nivå du satt tidigare är samma. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011