RUSÍKA är en artist från Danmark som här är aktuell med EP:n Meditation. EP:n i sig följer upp debut-EP:n Leave My Mind som släpptes 2019, från vilken sångerskan faktiskt fått en hel del hjälp av olika TV-program då tre av låtarna på EP:n varit med i olika MTV-serier, samt att titelspåret varit med i serien Love Is BlindNetflix. Ingen dålig spridning. Kan tänka mig att det blivit mycket Schazam-statistik för sångerskan.

Favoriter Apple Music

Nu är det som sagt dags för ny EP och Meditation bjuder oss på fyra låtar som ligger i gränslandet mellan pop och R&B. Som den explosiva inledande My eyes are blind, som även var första singeln från EP:n. Här visar sångerskan upp en läckert medryckande sida av sig själv där hennes souliga popröst verkligen får imponera.

Till releasen av EP:n är fokuslåten Fade away. En låt om att våga säga till när någon beter sig gränslöst mot en. Något som sångerskan själv upplevt av en person, som inte ville be om ursäkt för sina handlingar.
Texten är skriven utifrån en känsla av att känna sig kränkt och frustrerad, men med en vilja att våga sätta sina egna gränser, att inte ta in den dåliga energin, utan lägga den bakom sig och gå vidare. Grunderna till låten, så som melodi och det första utkastet till texten och produktion, kom till under en session med hennes producent Jeppe Pilgaard.

Resultatet är en skönt medryckande låt vars energi och känsla andas självsäkerhet och attityd. Det blir liksom en perfekt kombination av medryckande pop med starkt och viktigt budskap.

Innan EP:n avslutas kan du göra dig redo för gåshud i form av låten Lies. Här får vi en stark popballad med tungt beat där RUSÍKA verkligen får använda hela sångregistret för att berätta om en person som ljugit och som man nu lämnar. Snyggt! Ännu en låt om en stark kvinna som vågar ta steget och lämna det dåliga bakom henne. Det är alltid inspirerade och viktigt.

RUSÍKA

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.