Det är mycket med Italien som inspirerar. Landets historia, maten, kläderna och kulturen är alla bra underlag för musik. Det är Italien och just vistelsen i staden Milano som inspirerat Lisa Dacklin när hon här släpper singeln Fermata Sospesa (Tunnel Vision).

POPMUZIK LOVER 2

Här bjuder sångerskan oss på snygg indiepop med stråkar och medryckande gitarr, samt kryddad med euphonium, vilket jag tyckte var härligt. Det är lite av klassisk indiepop som målas upp för oss. Pop med rötterna i 70 och 80-talet.

Över musikarrangemanget ligger sångerskans mjuka röst vars vibrato ger en personlig prägel till låten. Låten ironiserar kring egna brister och rädslor, som enligt artisten själv ”kan göra sig märkta när en ängslig person från ett litet samhälle i norra Sverige flyttar till en europeisk metropol”. Med det blir det lite av en berättelse om kulturkrock i en ny plats, upplevd av en något orolig människa. Charmigt, ändå.

Med singeln Fermata Sospesa (Tunnel Vision) får vi första smakprovet från Lisas kommande album Missori, Milano, som skrevs under hennes tid i Italien och som sedan spelades in hemma i Sverige.

Du kan höra resultatet här nedan, och om du uppskattar att hitta denna typ av indie-pärlor i bloggen får du mer än gärna bli Patreon och stötta mitt arbete. Det gör det möjligt för fler artister att upptäckas och lyftas fram, vilket definitivt behövs i dagens musikbrus. Godkänn gärna webbnotiser från bloggen också, så får du regelbundet en notis när det kommit nya inlägg i bloggen. Bästa sättet att inte missa alla poplåtar som grävs fram.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011