Vi har redan kommit in i Mars och det känns som detta år verkligen går fortare än vanligt. Eller så är det bara jag. Men, det betyder i alla fall att jag och Sebastian än en gång listar en knippe popfavoriter från veckan så du får en hel del musikinspiration samlat i ett och samma inlägg.
Fyll din spellista med dina favoriter och dela gärna listan till dina vänner, så fler kan inspireras av pop- godbitarna. Det uppskattas.

Favoriter Apple Music

Olly Alexander – Dizzy

Årets representant för Storbritannien i Eurovision är ingen mindre än Olly Alexander. Likt alla singlar med Years & Years visar Olly att man kan göra en radiovänlig hit som känns aktuell får så väl klubbarna som spellistorna. Förhoppningsvis är det Olly som står på segerpallen i Malmö till våren.

Annika Wickihalder – Light 

Med en röst som får nackhåren att resa sig och gå av vid rötterna gick Annika Wickihalder rakt igenom tv-rutan på lördagkvällen. Hennes starka karisma och genuina värme spred sig som ett vackert sken och den smäktande ballad Light var allt jag hade hoppats på. Det här är utan tvekan artistens genombrott, härifrån kan vi vänta oss stordåd! 

Galantis, David Guetta & 5 Seconds of Summer – Lighter

Men vilket lysande samarbete detta blev. Galantis och David Guetta bjuder in 5 Seconds of Summer för att skapa en given vårhit med singeln Lighter. Det är lekfullt, upplyftande och helt underbart. Lite som ett soundtrack över att vi går mot ljusare tider. Så passande och en låt som kommer att gå varm i mina hörlurar.

Pharrell Williams + Miley Cyrus – Doctor (work it out) 

En bra låt går aldrig ur tiden, något Miley och Pharrell bevisar när dom släpper en nästan ett decennium ”gammal” låt. Med funka rytmer och hookig refräng får de hela mitt nervsystem att kittla av pop-pirr. 

Liam Payne – Teardrops 

R&B med rätt mängd pop och boyband för att skapa något alldeles eget. Det är vad Liam Payne lyckas koka ihop på sin come-back singel Teardrops. En låts absolut starkaste tillgång bör enligt undertecknad vara refrängen och Payne ror hem en fullpoängare här. 

Marcus & Martinus – Unforgettable 

The Weeknd har duplicerats och blivit norsk!? Med läckert nummer, självsäker aura och tonsäker sång tar Marcus och Martinus med oss till klubben och kanske även hela vägen till Eurovision? 

Jacqline – Effortless 

Världsklass! Det var min första tanke när Jacqlines självsäkra persona tog plats i Mello. Nu släpps äntligen låten på alla digitala plattformar och jag kommer med alla säkerhet lyssna sönder på denna självklara hit.

Cazzi Opeia – Give my heart a break

Med Pet Shop Boys-stråkar och den härliga lekfullhet som Cazzi Opeia alltid bjuder på, ger sångerskan oss 100% lycka när hon nu släpper sin Melodifestivalshit Give my heart a break. Det är det där lyckopillret jag tycker tävlingen behöver och vi alla kanske kan komma överens om att vi ändå kan skicka till Eurovision med lagom mycket stolhet i bagaget.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011