Egentligen kunde jag ha sagt under första deltävlingen hur det skulle gå. För det var det första jag tänkte på när jag såg upplägget. Att de låtar som går till den nya ”finalkvalen” under den sista deltävlingen av Melodifestivalen också är de låtar som har störst fördel mot alla andra låtar i det momentet.
Och så blev det. Att det inte var NÅGON på hela SVT som fattade att det med största sannolikhet skulle bli så är… förlåt, men jag måste säga det: kanske det mest inkompetenta jag varit med om i hela mitt liv. Avgå alla!

Skicka in din musik

Jag älskade Annika Wickihalder och hennes bidrag Light. Hade jag fått välja hade den låten gärna fått de där fyra poängen som behövdes för att gå om Medina redan i deltävlingen. Så det var helt rättvist att hon knep finalplatsen genom kvalet.
Men att Jay Smiths tråkiga och intetsägande countrypop fick en finalplats var fanemig skandal. Nej, det var inte ens ”lite bra”, den var ungefär lika spännande som ett blankt A4.
Att den skulle vara bättre och med det förtjänade en finalplats över Dear Saras The silence after you, Scarlets Circus X eller ens Albin Tingwalls Done getting over you var helt orimligt. Lägg sedan till att den fick fler röster än årets största hit i Melodifestivalen i form av Unga & fria med Fröken Snusk är om möjligt ännu mer orimligt. Den låten har ju legat topp tre på Spotify sedan den släpptes. (Och då lär det inte bara ha varit botar som lyssnat).
Svenska folket valde en medelmåttig tråklåt för att det var den de hade hört tre minuter innan och då de flesta uppenbarligen har minne som en senil halvdöd 100-åring, så är det klart att ingen röstar på något annat än de de hört samma dag. Var det ens chock för någon? Jag slår vad om att hade Jay varit med i första deltävlingen hade han fått stryka på foten lika mycket som alla andra från de andra deltävlingarna idag. Nu blev det istället mer som en tredje omröstning för samma deltävling…

Snälla SVT.
Vi har testat Andra Chansen, vi har testat semifinal och nu även ett finalkval. Det blir aldrig bra. Ni klarar inte av det. Ge upp nu för i helvete. Gör så att tre låtar gå vidare från varje deltävling, ta bort den där femte kvalveckan och ha 12 låtar i final. Klart. Om ni tror att public service är att göra ett program i sex veckor ”bara för att” så har ni fan förlorat hela kampen om er existens. Då kanske vi ska låta SD få som de vill och svälja er och stycka upp er tills det bara är Språka på serbokroatiska, barnprogram med trasdockor och Rapport kvar i er tablå. För ni har helt missat er funktion. Det är superkul att så många ser och följer Melodifestivalen. Ni har klarat av att göra ett underhållningsprogram som engagerar och skapar hits. Men ibland måste ni kanske se verkligheten för vad den är: att ge låtar en andra chans är helt meningslöst och förstör bara ett annars bra programupplägg.

Men men. En låt ska ju komma sist i finalen också, så jag tänker att Jay Smith får ta det ansvaret.
Annars tycker jag att vi har en stark final. Men nästa vecka hoppas jag ändå mest på Jacqline och hennes Effortless. Hon får gärna ta hem vinsten och få en biljett till Malmö. Får dock hoppas att den biljetten inte är med SJ, för då lär vi inte ha någon representant i finalen överhuvudtaget…

Vad tyckte du?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011