Högstadiet är en duo från Göteborg som består av låtskrivaren och artisten Max Undén samt producenten och ljudteknikern Andreas Månsson. Duon i sig bildades 2015 och har sedan dess sporadiskt släppt musik. Bland annat släppte de EP:n Om Krisen Eller Kriget Kommer 2020.

POPMUZIK LOVER 2

Nu är duon aktuell med singeln Staden är förlorad. En mjuk poplåt med drömmande synthar och skön gitarrmelodi. En låt som handlar om ett tyngre ämne, nämligen depression. När allt målas svart och man går från ett sunt- till ett mer självskadebeteende. En ond spiral som inte vill släppa och man ser det mesta i moll.

Låten kom till för några år sedan när Max kände att han var på väg ner i en depression och låten mer eller mindre skrev sig själv samma kväll.
Om singeln berättar han för bloggen:

”Refrängen ”Staden är förlorad” anspelar på politiker och de äldre som säger att samhället är kört, vi har urholkat välfärden och låtit de kriminella gängen löpa fritt. Samtidigt sitter man själv på sitt rum och märker ingen skillnad mot hur det alltid har varit eller så har man slutat bry sig: ”För mig är den (staden) samma som förr””.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011