Det är ju Melodifestivals-säsong och med det passar det ju bra att blicka tillbaka och tolka just äldre låtar från festivalen. Det är något som Alex Eklund gör när han här tolkar Anton Ewalds hit Begging från 2013. Låten är skriven av Fredrik Kempe (som blev invald i Melodifestivalen Hall of Fame i helgen) och Anton Malmberg Hård af Segerstad och den tog Anton till andra chansen från den andra deltävlingen och sedan till final där han slutade på en hedrande fjärdeplats.

Följ på Apple Music

Alex Eklunds version av Begging tar ett steg bort från originalet. Där Ewalds version var dansant och anpassad för dansgolvet är Eklunds version mer pop/rockig i stilen med sångaren mer raspiga röst som lyfts fram av trummor och gitarrer. Det är en mer skitig tolkning än det annars så polerade originalet, vilket jag ändå tyckte var läckert.

Denna version av Begging är producerad av artisten tillsammans med Robert Kolar. Du hör resultatet här nedan:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011