Jag älskar Frank Herberts rymdepos Dune. Ända sedan jag såg David Lynch filmatisering av boken på 80-talet har jag fascinerats av berättelsen om Arrakis. Framför allt har jag älskat musiken från Dune. Då på 80-talet var det gruppen Toto som komponerade musiken. Nu är det Hans Zimmer som står för musiken. Likt filmen så har musiken inspirerat många de senaste åren och använts i olika sammanhang. Här det den Los Angeles-baserade producenten Bisaria som lagt sin prägel på Zimmers score.

Favoriter Apple Music

Det är just stycket Gom Jabbar som här remixats om till dansgolvet och Bisaria har kryddat produktionen med sitar, för att ge det hela en mer orientalisk doft, vilket passar musiken perfekt skulle jag säga. Resultatet blir en spännande tolkning av Zimmers Oscarsbelönta musik för dagens dansgolv.

Om remixen berättar Bisaria:

”Uppkomsten av denna remix var en hyllning till den eteriska och kraftfulla essensen som fångades i Gom Jabbar från 2021 års film Dune. Hans Zimmers vision att ”släppa lös den inre styrkan” genom en singulär, primal sångton fick djupt genklang hos mig. Den här låten är en blandning av den inspirationen med den rika livlighet i indisk musik, förkroppsligad genom en framträdande sitarmelodi som jag komponerade. Det här stycket är ett av mina försök att överbrygga den elektroniska musikens värld med min kulturella bakgrund, besläktad med Zimmers strävan efter musik som trotsar det konventionella, förenar modernt med det klassiska.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011