The Loveable Tulips är en duo som består av Pernilla Axerup och Pia Påltoft. Tillsammans släppte de i början av 10-talet en knippe singlar samt en EP. Sedan blev det tyst om duon fram tills de släppte låten The other cheek 2022.

DOLBY ATMOS

Nu är det dags för The Loveable Tulips att släppa första singeln på svenska. Det är en tolkning av Jonathan Johanssons låt Aldrig ensam. Här är resultatet avskalat och svävande, med pianot som står i centrum. Vemodet i låten lyfts fram av sångerskornas stämsång och tolkningen målar vackert upp Johanssons text för oss.

Definitivt en fin tolkning av en fantastisk låt. Jag bad duon berätta lite mer om pausen och arbetet med den nya låten, som du kan läsa i denna intervju.

Ni har varit borta en ganska lång tid. Vad var det som gjorde att det blev en såpass lång paus, och vad fick er att börja ta upp tråden med The Loveable Tulips igen?

Under den långa pausen har vi skrivit musik och gjort några mindre inspelningar men lite i det dolda. Det har varit flyttar, andra jobb och åtaganden osv men samarbetet (som även är en stark vänskap) har puttrat på i bakgrunden. Under pandemin fick vi upp ögonen för att det går alldeles utmärkt att skriva musik ihop på distans och vi hittade bra struktur för det. Det ledde bla till att vi spelade in några covers på svenska som test-projekt som visade sig bli både kul och bra.

Ni jobbar numera ihop på distans. Hur är det för skapandeprocessen för er?

Vi jobbar i gemensamma delade projekt som vi båda kommer åt. Vi skickar skisser och filer fram och tillbaka. En gång i veckan ses vi digitalt och lyssnar och tycker till tillsammans.

Vad fick er att välja just Aldrig ensam som låt att tolka?

Vi har alltid varsitt svaga för Jonathan Johanssons skånska dialekt och svårmodiga musikvärld. Denna är en favorit sedan länge.

Hur gick ni till väga för att skapa er version av låten? Hade ni en tydlig bild hur ni ville att det skulle låta eller var det något som arbetades fram?

Den arbetades fram som en slags lager på lager-metod där det visade sig att alla lager behövdes för en bra helhet. Det började med ett enkelt piano och melodi och sen hände det mer och mer. En understämma, körer, lapsteel, utvecklat pianokomp och ännu mer körer… Det var alltid lika spännande att öppna projektet för höra vad den andre lagt till!

Vad kan vi se fram emot efter Aldrig ensam nu?

Jo det händer spännande saker:
Vi har ytterligare en svensk cover klar som kommer ut i januari, men det stora projektet just nu är att vi precis håller på att bli klara med inspelningen av 13 låtar tonsatt ungdomspoesi. En finfin diktsamling av poet/författare Lena Sjöberg. Texter om kärlek, kris, längtan och identitet mm. Det projektet blir klart under våren.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011