Idag fick jag ett massutskick i min inkorg.
Det är något jag får varje dag. Flera gånger om dagen faktiskt. Driver du en musikblogg är det många som vill att man ska skriva om just deras musik. Då är mail ett ganska smidigt sätt att få ut informationen om ens release.

Följ på Apple Music

Men just detta mail var det något annorlunda med. Eller, det var egentligen två saker som stack ut.
Det ena var det mest uppenbara. Personen som skickade mailet hade lagt alla mottagare öppna, så jag kunde se alla 54 mailadresser. Det är inte snyggt, men det händer. Ibland har jag fått mail med ett hundratals öppna mottagare. Efter ett tag kommer ett svarsmail från någon på listan, som skriver att de vill bli borttagna från mailinglistan till alla som fått mailet.
Ibland – som när någon på Sony Music skickade ut ett mail med öppna adresser – blev det en konversation mellan alla som en enda stor chattråd, vilket var lite kul. Det slutade med att vi här i Göteborg bjöd in de från Stockholm på AW. Tror ingen kom. Men det blev ett ganska kul mail. Kanske lite stressigt för den som skickade det dock.

Det som var den stora skillnaden denna gång var att de flesta adresserna i mailet var döda adresser. Skickat till musikbloggar som inte längre är aktiva. Bloggar som stängts ner för länge sedan. När engagemanget att driva en musikblogg tagit slut eller det stora musikintresset svalnat.
När jag tittar på namnen är som att slungas tillbaka till en annan tid. En tid då Sverige var full med musik och musikbloggar som lyfte fram spännande akter. En tid då musikbloggar faktiskt betydde något för läsaren, musikbolagen och artisterna. Nu ser jag bara tio rader av mest döda namn. Några få överlevare eller skadeskjutna sidor. Men merparten av namnen på listan är borta idag.

Det blev lite vemodigt kände jag.
Många av namnen började mer eller mindre i samma veva. Någonstans under andra halvan av 00-talet och som alla tillsammans gick starka in i 10-talet. Sedan försvann de en efter en. Några ersattes. De flesta bara dog.
Men det var fint att se alla namn igen. Namn som både inspirerade till bra musiktips och som pushade en att bli bättre på det man själv gjorde.
Så även om det var lite pinsamt av avsändaren att inte uppdatera sin lista och ha mottagarna dolda, så blev det en fin och samtidigt sorglig minneslista över hur fantastisk musikbloggsverige en gång var.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011