I en värld av krig och förstörelse bär några få människor det stora ansvaret för att det är som det är i världen. Makt, girighet och oviljan att låta folk leva sina egna liv, som lett till att vi har konflikter mellan länder och människor.

Favoriter Apple Music

Det är just det som fick Henrik Möller, mannen bakom Dark Sven, att leka med tanken att dessa människor med ansvar bör tvångsförflyttas till internationella domstolen i Haag, i sällskap av de barn de dödat. Där ska de slutligen dömas till att genomgå kognitiv beteendeterapi ledd av dominanta new age-människor. Ett av förslagen på straff för de ansvariga är att de ska sitta i en cirkel och lyssna på valsång dagarna i ända.

Med andra ord är det både en stor portion allvar och frustration, mixat tillsammans med en lite lättsam underton på budskapet i låten Go to the Hauge. Allt producerat till en medryckande indiepoplåt med snyggt pianokomp och bra energi. Med låten får vi den första av två singlar som släpps inför hans nya EP Prey Day, som släpps efter årskiftet. En EP där Henrik utforskar teman såsom naturens och människans grymhet och de känslor av ensamhet och sårbarhet som kan uppstå till följd av den.

Dark Sven

Vad tyckte du?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011