Då var det dags för Johan och Sebastian att lista en knippe popfavoriter igen. Låtar som släppts senaste tiden, som vi definitivt tycker att du ska ge en (extra) lyssning. Vilka är dina favoriter denna vecka?

POPMUZIK LOVER 2

Conan Gray – Killing me

Varje gång Conan släpper singel blir jag lika förvånad över hur skickligt sångaren konstruerar refränger. Oväntade tonkombinationer blir plötsligt till självklara hits och jag kan inte annat än njuta av varenda stavelse. Det här lär bli höstens poplåt för mig.  

The Beatles – Now and then

När The Beatles putsade upp och släppte två outgivna demos under 90-talet, var det spännande att få höra rösterna och soundet igen. Nu när de tagit AI till hjälp att skapa den tredje outgivna låten som de inte lyckades få till för 25 år sedan låter det 1000 gånger bättre och fylligare. En vackert vemodig låt som nu får sluta cirkeln för The Beatles.

Amanda Jerlov – I talk a lot 

Dagen har äntligen kommit då Amanda Jerlov släpper loss sin karismatisk pop i en färgsprakande EP. Fokussingeln I talk a lot är det perfekta komplementet till en godispåse av läcker pop där artisten gör en sak väldigt tydlig – hon är här för att stanna! 

Bromander – Karneval

Jag kan tänka mig att självaste Håkan Hellström blir imponerad när han hör vad Bromander gjort här, och ger oss denna låt om döden för att fira livet. Det är medryckande och livligt när vi får uppleva en jazzbegravning och dansa farväl av någon vi älskat.

Zackarias Andersson – Hemgång

Genom elektronisk fägring når Zackarias Andersson nya höjder när han släpper den hypnotiserande indie-hymnen Hemgång. Artistens briljanta stämma i kontrast till den pulserande rytmen skapar en ljudbild som känns unik och innovativ.    

Svidden + Seeb – You

Med feta trummor och pulserande synthar tar vi oss ut på ett härligt elektroniskt dansgolv på nya singeln You. Älskar synthwave-känslan i låten och mixen av eufori och vemod. Precis som en riktigt bra klubbdänga ska slipas.

Myra Granberg – Tills jag somnar

Myra annonserar nytt album och ger oss den ärliga singeln Tills jag somnar. Liksom i artistens största hits har hon återigen både skrivit och producerat och visar därigenom för alla musikskapare där ute att en kreatör räcker för storhet. 

Liamoo & Kuba – Running with lightning

Det blir ett spännande möte när Liamoo och samarbetar med polacken Kuba och tillsammans ger oss singeln Running with lightning. Emotionellt men samtidigt med skön energi. Det är som en låt klippt och skuren för Melodifestivalen och självklart för våra spellistor.

Niall Horan + John Legend – The Show

Två röster möts på ett oväntat sätt i den mäktiga balladen The Show och gåshud är ett faktum. Niall gör sitt absoluta yttersta för att skina men i slutändan är det Johan Legend som stjäl showen i denna sjävklart hit. 

MGMT – Mother Nature

MGMT gör mig inte besviken när vi nu får första smakprovet från kommande femte albumet. Skönt medryckande indiepop som har vemod och den typiska lekfullhet som vi kommit att älska med duon.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011