Alva Klum ligger inte på latsidan. Vid sidan av sitt pop-projekt AlvaMarit släpper hon även barnlåtar och i fjol fick vi albumet Känslolåtarna.

Svensk Pop Apple Music

Nu är det dags att ta sig till barnens värld igen när hon sjunger om vintern på den charmiga singeln Vintern är min. Låten är skriven tillsammans med producenten Lars Halapi som hon jobbade ihop med på Känslolåtarna (samt senaste singeln Salvation). Här bjuds vi in i ett vinterlandskap som går från kyla och rusk till något vackert och roligt – speciellt för barn. När ljusen tänds och snön kommer. Även om man klagar på vintern och kylan (i alla fall som vuxen), så är det magiskt fint med snön och alla ljus som hör julen till.

”Jag hade väldigt roligt när jag skrev Vintern är min. Hade en idé om vad jag ville att den skulle förmedla, och Lasse hjälpte mig att mejsla fram det i produktionen. Det är liksom både och det här med vinter. Motigt och härligt om vartannat.

Jag tycker själv att det kan vara rätt drygt att dra på alla lager på lager för att kunna vara ute utan att behöva frysa. Men tycker samtidigt att det är väldigt roligt att bygga snöfolk och åka pulka. Så jag har utgått ifrån mig själv när jag skrev. Trots det har båda mina barn reagerat likadant när de hört låten: Du tänkte på mig när du skrev den här va, mamma? Lite kul.

Och Pippis sommarsång – Sommaren är min – tycker jag så mycket om. Den låter sommaren vara både solig sol och myggor. Precis som min Vintern är min låter vintern vara både för kall och jättemysig. Astrid Lindgren och Georg Riedel har båda varit husgudar under min uppväxt. Jag vill inte på något sätt hävda att jag kan mäta mig med dessa giganter, men jag har i alla fall tänkt att titeln: Vintern är min, är som en en hommage till dem.”

Vilka känslor får du när du hör Vintern är min? Jag blev i alla fall lycklig av den, precis som jag brukar bli lycklig när den första snön faller. För det är något magiskt och samtidigt lite jobbigt med vintern. Precis som Alva sjunger.

Alva Klum

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011