9

Med Tension visar popdrottningen Kylie var hon hör hemma och hur en stark platta ska formas för att stå ut i det algoritmstyrda poplandskapet vi har idag. En samling låtar som ska stå på egna ben för att passa de flestas spellistor eller TikTok-videor. För mig personligen känns detta som årets starkaste popalbum.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det jag uppskattar med Kylie Minogue är att hon vet sin plats i popvärlden. Jo, hon har testat att vara lite mer indie under 90-talet när allt skulle vara det. Hon har testat att vara folk-pop/country på albumet Golden från 2018. Kanske för att få visa en mer mogen sida av sig själv?
Men förutom det har Kylie varit just Kylie. Popdrottningen som vet att hennes fans älskar henne för just sina poplåtar. Att inte vika från sin kurs har verkligen belönat sångerskan genom åren. Senast med singeln Padam padam som gav henne en topp-10 placering i Storbritannien. Hennes 35:e i ordningen. Inte dåligt för en artist som hållit igång sedan slutet av 80-talet och som nu haft en singel på topp-tio under fem decennier.

Skicka in din musik

Men det är just detta som är magiskt med Kylie. Hon har en stark fanskara som älskar när hon är just popdrottningen Kylie. Att hon ständigt hittat en ny publik med sina låtar är även det en extra fjäder i hatten. Det blev med andra ord en överraskande bra start för nya albumet Tension.

Med albumet Tension får vi Kylies sextonde studioalbum.
Det är ett album som andas 100% pop. Från första till sista låten. Allt är som ett glittrande dansgolv av lycka. Det är den inställningen som någonstans format den nya plattan. Att göra ett roligt album med starka låtar som funkar i det algoritmstyrda poplandskapet vi nu befinner oss i. Där varje låt ska stå på egna ben och samtidigt vara en god popkaramell som man gärna suger länge på.
Här tycker jag sångerskan och hennes producenter lyckats perfekt. Det finns ingen låt på albumet som jag tycker är direkt dålig, utan det går från helt okej (som Hands) till fantastiskt (Padam padam). Det är lite som att man försökt få med något för alla och samtidigt lyckas ha en jämn nivå som inte spretar för mycket. Med det blir Tension som ett välsvarvat och stort lyckopiller som kommer ligga som en stabil grund till sångerskans kommande Las Vegas-show.
Personligen tror jag inte vi får ett starkare popalbum på denna sida av 2023.

Kylie Minogue

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011