Omslag / Foto: Mika Stjärnglinder

Det görs egentligen alldeles för få cover på låtar av Pet Shop Boys. Kanske för att de är perfektion redan från början, men det vore ju kul med artister som hyllade den brittiska duon mer genom att tolka deras låtar.

DOLBY ATMOS

Men Sally Shapiro har minsann spelat in en drömliknande version av duons hit Rent från albumet Actually som släptes 1987. Känslan från originalet är definitivt där, men det blir väldigt mysigt med Sallys sång till Johan Agebjörns mjuka synthproduktion. Så helt klart värd att lyssna in dig på.

Rent i sig har faktiskt aldrig varit en personlig favorit med Pet Shop Boys. Jag tycker den alltid varit en av de svagare, lite tråkiga singlarna. Samtidigt är det en av deras mer uppskattade – så det är väl mig det är fel på där. Skulle jag välja en version av Rent hade jag nog istället lyssnat på Liza Minnellis härligt teatraliska tolkning från albumet Results som Neil och Chris producerade åt henne. Samtidigt, om jag skulle välja en av deras ballader från albumet skulle jag tagit It coudn’t happen here eller King’s Cross alla dagar i veckan.

Sally Shapiro

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011