Det är söndag och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista tio favoritlåtar från veckan. Är dina favoriter med?

Popmuzik Podcast

Chris Bloom – Peace of mind 

Sebastian: Chris Bloom kom från ingenstans och tog mig med storm med sin neo-soul pop och snygga harmonier. Det andas varm sommarbris och vårkänslor! 

Marcus & Martinus – Air

Johan: Jag blev ju mäkta imponerad av denna lite suggestiva klubb/popdänga av de norska tvillingarna. Bra dynamik mellan dem och jag älskar känslan av just klubbmusik från 90-talet som ekade över produktionen. Nej, vi kan inte skicka två norrmän till Liverpool, men jag kan definitivt tänka mig att lyssna på detta en hel del.

The Weeknd + Ariana Grande – Die for you 

Sebastian: Det må vara en gammal låt, men Die for you får nytt ljus när Grande gästar. Jag är en sucker för Abel och den här låten förtjänar helt klart att återupplivas. 

Håkan Hellström – Den här gången är det på riktigt

Johan: Det är svårt att inte fångas av Hellströms charm. När vi nu får första smakprovet från kommande albumet samt sommarens Way Out West-spelning är det bara att kapitulera till denna lysande sommarpoplåt.

Jonas Brothers – Wings 

Sebastian: Ja men visst! 70-tal passar de omåttligt populära bröderna som hand i handske. Den två minuter korta singeln passar dagens slit och släng lyssnare perfekt och lovar gott inför kommande plattan. 

Karakou – Följ med ut

Johan: När vemod och viss dos av eufori mixas till en låt är det alltid magi för mig. Följ med ut känns så sorgsen under första versen. Men så blommar den ut i en helt magisk refräng. Om att våga ta sig ut även när det känns mörkt. Det kanske inte tar bort sorgerna, men det kan ibland vara skönt att ha någon där också.

Loreen – Tattoo

Sebastian: Där satt den! Årets bidrag till eurovision är korat och vilken scenshow hon bjuder på. Loreens stämma skär genom själen och lämnar spår som en tatuering. 

Johan: Vilken värdig uppföljare till Euphoria detta ändå är. Suggestiv, dansant dynamiken mellan det försiktiga och explosionen i Loreens röst. Jävlar vad bra detta ändå är. Visst skickar vi Loreen till Liverpool i Maj? Vi lär inte göra någon besviken – mer än möjligen SVT som måste trolla fram en budget för Eurovision 2024.

ALMEA – För bra

Golvad av pop, kan man bli det? Det är i alla fall det jag bli när ALMEA släpper sin tredje singel För bra. Lysande låt med smart text och en perfekt refräng för att den ska sätta sig på skallen efter rösta lyssningen. Behöver inte vara svårare än så, men det får gärna vara såhär jävla bra!

Tiger – Runaway baby 

Sebastian: Organisk, starkt och rörande. Tiger imponerar starkt på mig med Runaway baby. Det är med spänning jag inväntar deras kommande album. 

VNV Nation – Before the rain

Johan: Det tog fem år för VNV Nation att släppa nytt. Before the rain är precis det jaj personligen gillar med artisten. Episka synthar och storslagen produktion. Det är som musik till en kommande Blade Runner-rulle, eller bara en låt som jag vill dansa till hela natten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011