Med ett grymt driv som skapats av skarpa trummor och mjuka synthar levererar duon Stilla Havet nya singeln Igår som försvann. Pulserande synthpop som sveper över, där 80-tal och 20-tal kolliderar. Härligt nostalgiskt och samtidigt nytt, med en lysande refräng som du vill höra om och om igen.

Nordiska Favoriter

Om Igår som försvann berättar duon:

Bowies skiva Let’s Dance var en hyllning av framgång under ett framgångsdyrkande 80-tal. I Igår som försvann fastnar narrativet just i framgångens virvel, men på andra sidan skalan. Ner i slaskhålet när festen är över, väteperoxidblonderingen utväxt och den dyra kostymen fläckig. Vi lever i en tid där bara framgång räknas, då blir framtiden knappt nåt att hoppas på.

Inför vår Japanturné i våras kontaktade vi Sukita, Bowies japanska fotograf. Ville han fota oss? Svaret från hans assistent var att Sukitas enda konstnärliga verksamhet nu var att digitalisera och printa gamla bilder. Om vi ville kunde vi få köpa en bild, i pdf, av Bowie för 1500 EUR. När vi spelade på en bar i Tokyo hittade vi bland krimskramset på logväggen en inramad biljett från Bowie i Tokyo. Cirklar sluts, for good eller for worse.”

Igår som försvann är producerad av Christian Gabels och låten är sista nedslaget innan albumet Natten som släpps den 15:e September, samma dag står herrarna på Pustervikscenen här i Göteborg.

Stilla Havet

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011