Artist och skådespelare, kreativitet kommer i många former och tar olika uttryck. Rebecca Riggo må ha båda titlarna men särskiljer dem till olika rum där musiken är hennes alldeles egna privata frizon. Den aktuella singeln Slow Down träffade denna popfantast helt rätt och blev en favorit redan innan den var släppt. Till en atmosfärisk ljudbild målar artisten med breda penseldrag för att skapa en perfekta cross-over mellan pop och inde. Strax innan släpp hörde vi av oss till denna lovande artist för att få veta allt om Slow Down.

DOLBY ATMOS

Aktuell med singel Slow Down, hur laddar du inför en singelrelease?

Jag ska ha min första releasespelning någonsin. Så förberedelserna för releasen har kretsat mycket kring att ladda inför gigget, med rep och allt därtill. Ser verkligen fram emot att spela live på fredag på Nomad i Stockholm där jag dessutom delar kväll med min vän, artisten Klara Goliger, som också mixat slow down. 

Vad jag förstår är låten är uppbyggd kring två ackord, berätta hur såg skapandeprocessen ut från idé till färdig låt? 

Jag hade faktiskt fått en uppgift av min lärare på en musikkurs jag gick i höstas att skriva en låt på två ackord så ramen var satt från början vilket gjorde mig superfri att experimentera. Hittade en synth jag gillade och byggde ett beat med trumsamples från en trummaskin som heter Linn drum, älskar ljudet av den trummaskinen. Den osar 80-tal vilket jag inte säger nej till. 

Vad handlar låten om? 

Låten beskriver upplevelsen av att känna sig trängd i början av en kärleksrelation. Du vet när den man dejtar tror att ni är på en helt annan plats än du gör och du behöver space och tid för att kunna känna dina känslor.

Ljudbilden är drömsk och nästan hypnotiserande, vart har du hämtat inspiration? 

Min inspiration till den här låten har varit vatten, motstånd och långsamhet. Allt började med det val-liknande synthljudet jag hittade som hörs i början av låten. Det fick mig att vilja leka med pitchar i rösten och stora, svävande rum för att försöka hitta hur det skulle låta om man gjorde musik typ under vattnet? 

Vad är det bästa med att skriva och vara med och producera sin egen musik enligt dig? 

Jag älskar när tiden försvinner och man kommer in i flow! Ett exempel på när det händer är när jag ska arrangera kör, då kan jag sitta hur länge som helst och bara spela in stämma på stämma på stämma; jag missar sista båten hem och glömmer bort att jag inte ätit middag eftersom jag blir så uppslukad av musiken.

Foto: Robin Iborn

Omslaget är härligt psykedeliskt, berätta vad är tanken? 

Jag har utgått från ett foto som fotografen Lilja Fredrikson tagit och redigerat det. Jag ville få fram känslan av under vatten och fart, bilar och eld! Jag har använt mig av ett kul AI-verktyg som är extremt outvecklat. Man skriver typ: “Ge mig bättre hy” och så får man glitter över hela ansiktet. Eller “ge mig en väg” och så får man tre leksaksbilar och ett brinnande däck. Jag gillar den lite slumpmässigt kreativa kontrollen/kontrollförlusten!

Utanför musiken är du skådespelare, kan du på något sätt dra nytta av ditt skådespeleri i ditt musikskapande? 

Teatern och musiken är som olika rum i mitt skapande. Som skådespelare jobbar jag oftast tillsammans med många andra för att förverkliga tex. regissörens vision, så teatern är mitt kollektiva rum. Musikskapandet är mitt egna rum där jag styr och bygger mitt universum och bjuder in andra att jobba med mig. Jag tror att jag behöver båda rummen och kan absolut dra nytta av erfarenheterna av det ena när jag är i det andra.

Vad driver dig att skapa musik och ha en artistkarriär? 

Det som driver mig är lusten! Jag älskar musik och att få spela och samarbeta med folk jag tycker om är en lyx och ett fantastiskt sätt att connecta. 

Vart ser du dig själv och din musik om fem år? 

Jag vill vara inne på album två, eller kanske tre. Och något jag skulle tycka var kul är om jag fick möjlighet att skriva även till andra och mer med andra.

Efter att ha bott en tid i Göteborg har du nu flyttat tillbaka till Stockholm, men finns det något du saknar lite extra med GBG? 

Haha jag är ett stort GBG-fan så jag saknar det mesta; människorna, barerna, storleken på staden, den goa stämingen och mina kollegor på Backa Teater där jag jobbade!

År 2024 släpper du album, hur ser förberedelserna ut? 

Oj, ska göra så mycket! Bland annat spela in i studio och så är det en musikvideo på gång också!

Rebecca Riggo

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011