Det är dags för schlager i ny tappning.
För här har Ljungbys finest dammat av klassikern Flickorna i Småland och givit den en mer elektronisk skrud.

Favoriter Apple Music

Originalet skrevs 1912 av Karl Williams och Fridolf Lundberg. Det sägs att Karl (Kalle i Dalen) fick inspiration till texten när han cyklade från Hamneda i Ljungbytrakten till en fest i Torpa och fick se tre granna flickor ute på ljungheden.
Låten har sedan tolkats otaliga gånger genom åren. Bland annat har Sickan Carlsson spelat in den till filmen med samma namn från 1945, samt den amerikanska vokalgruppen Delta Rhythm Boys, som 1951 fick en stor hit med låten.

Nu är det 1984 som hyllar de småländska flickorna när de gör sin tolkning av låten.
Produktionen är härligt lekfull och samtidigt lite vemodig i stilen, vilket ger det en snygg kontrast. Snyggt är också omslaget, där bandet samlat 23 flickor från Småland och deras skolfoton från det klassiska hårspray-årtiondet.
Hatten av för en lysande tolkning av denna odödliga klassiker.

1984

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011