Det är snart dags för Orchestral Manoeuvres in the Dark att följa upp albumet The Punishment of Luxury från 2017 och med det släppa sitt fjortonde album! Det nya albumet heter Bauhaus Staircase och släpps den 27:e Oktober.

Skicka in din musik

Delar av albumet skrevs ur leda under pandemin och innehåller en hel del låtar som skrivits tidigare, men som aldrig riktigt hittat sin plats, förrän nu med Bauhaus Staircase.

Först ut från albumet är titelspåret vars röd/svart/gråa video du kan se här nedan. En färgsättning som även används på själva albumet, vilket jag tyckte var riktigt snyggt.
Singeln tar oss till klassisk OMD-mark med en synthig produktion som pumpas fram över sitt lekfulla arrangemang.

Om singeln berättar Andy McCluskey:

”Jag är en stor älskare av bildkonst, särskilt rörelser från mitten av 1900-talet.
Jag refererar ofta till dem i mina titlar och texter. Låten Bauhaus Staircase är en metafor för styrka och artistpassion inför kritik och motgångar. Titeln kommer från en Oskar Schlemmer-målning. Han undervisade på Bauhaus och skapade de fantastiska futuristiska kostymerna för The Triadic Ballet (refereras till i låten).

När tiderna är svåra finns det en tendens för regeringar att titta på att minska finansieringen för kreativitet, just i det ögonblick då konsten behövs som mest för att vårda våra själar. Därför verkar det lämpligt att låten och dess eponyma album skapades under nedstängningen under Covid. Ljudmässigt attackerar låten dig omedelbart med raspande analoga syntar, skyhöga elektroniska melodier och bultande 808-trummor. Och energin fortsätter bara att öka i fyra minuter.”

OMD

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011