Med ett skönt, funkigt arrangemang som doftar uppiggande 80-tal är det dags för AlvaMarit att ge oss sin nya singel Not Even Sunday. Låten i sig följer upp Joni on Repeat, som du även kunde höra i bloggen tillsammans med en intervju med sångerskan.

Följ på Apple Music

Not Even Sunday är en lekfull och medryckande poplåt. Arrangemanget och melodin ger en förväntansfull, bubblig och lycklig känsla. Det är som man inte kan vänta på nästa minut.
På låten sjunger AlvaMarit om att aldrig få vila utan istället ständigt vara nyfiken på livet och ta vara på det så mycket som möjligt. Jag gillar den tanken. Att livet är i ständig rörelse framåt och det är bara att åka med.

AlvaMarit berättar:

”Jag skrev Not Even Sunday i en period när jag hade alldeles för mycket att göra och det bara kändes som att jag aldrig hade tid att vila.
Så den kommer egentligen från en stressig känsla. Men nu tycker jag snarare att den är en reflektion över driv.
Jag mår bäst av någon slags ständig framåtrörelse, även om det är klart att det är viktigt att stanna upp ibland.
Liknelsen att söndagen, vilodagen, inte kommer handlar inte om att man aldrig ska vila, utan snarare om nyfikenhet och hur mycket spännande det finns att göra i livet och världen.
I’m gonna live on like there’s no Sunday, typ. Eller som Tomas Tranströmer beskrev det: ”Du blir aldrig färdig och det är som det skall”.”

AlvaMarit

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011