Foggy Arendt är indietrion från Luleå som skapar virvlande indiepop med inspiration från bland annat Hurula och Red Hot Chili Peppers. Internt kallar de sin genre för ”rökpaus-på-takterrass-rock”, vilket jag tycker är en riktigt charmig benämning. ”Rakpaus på terassen” innebär dock att bandet inte agerar ”huvudakt” och det tycker jag definitivt är en waste av talang. Med tanke på mängden kompetens som uppvisas på singeln Flora skulle jag vilja säga att trion har alla chanser att ta sig till de riktigt stora scenerna.

Följ på Apple Music

Det aktuella släppet markerar den första singeln från bandets kommande EP och bjuder på rivig produktion med snyggt mixad live-instrumentering. Bakom instrumenten finner vi trummisen Viktor Ek, gitarristen Hussam Ghezeire samt basisten och sångaren Aaron Grape. Flora bådar gott inför kommande minisamling och känns som en perfekt första låt med rätt driv och intensitet för att hålla lyssnarnas intresse uppe för vad som komma ska. Detta Norrbotten-baserade band kan stolt klappa sig på axeln då de skapat en perfekt avvägd indiepop-rock låt med dynamiska melodier, krispiga gitarrsolon och live-närvaro.

Foggy Arendt

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011