Maria Wallinder förtrollar oss med sin mjuka röst när hon levererar singeln Träden dansar. Med en mix mellan pop och jazz målar hon upp den där platsen man söker dig till, om det så är en fysisk plats eller i sig själv, för att hälsa på ens inre jag. Där man helt får fokusera och uppslukas av sig själv samt stänga ut allt brus omvärlden skapar. Det är en plats av reflektion och lycka.

Favoriter Apple Music

…Fåglar flyger fria, se hur de gör: kastar sig ut, det bär”- en strof som vill påminna oss om att vi också har vingar, men att vi behöver kasta oss ut ibland för att kunna få flyga och växa och bli de som vi längtar efter att vara, där vi vill vara. Vi måste ”bara” våga lyssna inåt och inte låta orosfåglarna bygga bo i skallen. Fria är vi och vingar har vi.

Maria Wallinder

Musiken inleds med ett piano innan det förstärks av rytmiska instrument och gitarr. För mig känns låten som sommar. Det är något filmiskt över det hela. En låt att drömma sig bort tillsammans med. Precis som budskapet i låten hjälper den en att fly verkligheten.

Om arbetsprocessen berättar Maria för bloggen:

Jag har alltid tyckt att det varit svårt att skriva texter medan musiken kommer rätt lätt. Men med Träden dansar så trillade texten ur mig på 30 min. Jag satt och kikade på lite pressbilder som jag hade sedan tidigare och några som inte använts till något. I högtalaren spelades Sara Parkman som jag tycker är en fantastisk, inspirerande och kompetent urkvinna och musiker. Så var det som att tankarna flög iväg och jag hamnade på den där platsen som jag sjunger om i låten. Så det var nästan som att plugga i ett usb i hjärnan och spara ner direkt. Sen satte jag mig vid pianot och musiken åkte ut genom fingrarna och rösten började sjunga.

Lyssna och njut av resultatet här nedan.

Maria Wallinder

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011