Mörkt, dramatiskt och suggestivt. Det är så man kan sammanfatta NiwrianCreatures senaste singel Hummingbirds. Med låten tar oss in i ett spännande musiklandskap där artisten hittar musikinspiration från de mest ovanliga ställen. Niwrian Wegblad berättar för bloggen:

Följ på Apple Music

”Jag inspirerades av James Blake och Portishead – kontrasten mellan det naturliga och det maskinella. Särskilt i den här låten. En stor del av soundet är samplade bilmotorer, fågelkvitter, och min egen röst, men förvriden, ihålig, som ett väsen.”

Strax efter låtens inspelning påbörjade Niwrian sin testosteronbehandling, men ville inte pausa releasen i väntan på att rösten skulle formas om. Med andra ord kan det vara sista gången vi hör NiwrianCreature låta just såhär.
Om själva singeln berättar artisten:

”Texten är dränkt i metaforer, men handlar om vänskap med dåliga intentioner. Den rent kroppsliga ångesten när folk man litat på inte vill en väl. Det är rösten av personen som upplevt texten, så det är bara rimligt att den hörs på inspelningen.”

Jag som är svag för denna typ av ljudbild blev helt såld på Hummingbirds. När det är mörkt och lite skevt, men ändå melodiskt. Skulle definitivt platsa på albumet Mezzanine av Massive Attack. Eller vad säger du?

NiwrianCreature

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.