Förlorad i en sonisk ljudmatta av futuristiska synthar och reggae-rytmer förför ljudkonstnären Aurelia Dey mig genom hennes nya singel Soldier. Med en önskan att förnya sättet vi upplever musik på utforskar artisten reggae och Ghanansk/Nordisk traditions fusion i en unik och säregen kontext. Något som har mynnat ut i projektet Community carries legacy, ett samarbete med storbandet AVENUE. Genom musikens kraft berör Aurelia saker som healing, identitet, gråt och den mörka kvinnans sociala arv och miljö. Bortom allt vad musikaliska gränsdragningar innebär har hon format en terapeutisk poesi med själslig sång öppen för alla. Under liveframträdande ser Aurelia att publiken är en del av framträdandet, där båda parter ska få utbyta erfarenheter mellan varandra. Såhär säger Aurelia själv om nya låten Soldier.

Nordiska Favoriter

Låten skrevs i Ghana vinter 2022. Den är en dokumentation av vad för resa man gjort i en relation. Soldier är som ett avtryck av vart man befinner sig i den. Att acceptera läget att en relation aldrig kommer vara perfekt. Att utveckling ibland inte är skönt, kan göra ont och vara förvirrande. Men att stå still även kan kännas likadant. Att stå till kan vara en del av utveckling ibland i en relation.

Aurelia Dey

Aurelia Dey

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.