Den brittiska duon Gold Spectacles är just nu aktuella med EP:n More Heart Than Sense Pt. 1, som är första i raden av samlingar som tar upp en del känsloladdade berättelser.
Från den kan du här lyssna på fokus-singeln Man or machine. En lekfull och härligt medryckande poplåt som med analoga synthar, skönt gitarrspel och studsig bas målar upp berättelsen om den där personen som verkligen håller samman allt för att hjälpa andra, men som själva går sönder.
Texten kretsar kring en mamma som tar sig igenom dagarna efter en tragedi, ser helt förbi det för att helt enkelt slutföra de vardagliga uppgifterna och hålla alla flytande. Hon håller huvudet högt samtidigt som hon bär bördan av sin familj på sina axlar utan att klaga. Hon är ett kraftpaket, en soldat, ett exempel att följa.

Nordiska Favoriter

Om singeln berättar duon:

”Den här låten har fått många omskrivningar under åren. Vi älskade absolut melodin och idéerna för produktion och visste att ämnet skulle komma vid rätt tidpunkt. Vi ändrade sången och växlade runt flera gånger tills texten kom efter att ha chattat om en person som ligger oss väldigt varmt om hjärtat och hur modiga de är. De har denna djupt omtänksamma natur och önskan att se till att alla är okej även ner till att organisera de små detaljerna i andras liv, samtidigt som de faktiskt är ganska stoiska och känslomässiga om vad de själva har varit med om. Dessa typer av människor verkar få allt de behöver för att känna sig uppfyllda genom att tjäna andra. Jag antar att vi alla behöver vara lite mer sådana ibland. Vi kom fram till att vissa människor bara älskar att få andra att känna att de har blivit insvepta i en filt.”

Hur många av denna typ av människor känner du själv till? Den som sätter alla anda i första hand?

Gold Spectacles

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.