Första singeln från house-duon Way Out West andra album Intensify var The Fall som släpptes i November 2000.
Jody Wisternoff och Nick Warren hade imponerat inte bara på mig, utan på många DJ:s och house-fans med det självbetitlade debutalbumet 1997, som bland annat innehöll singlarna The Gift, Blue och Ajare. Nu var det dags att följa upp det albumet och enligt mig spar de inte på krutet.

Favoriter Apple Music

Med The Fall lyckades duon bli än mer episka och storslagna. Bara inledningen som innehåller inspelningar från månlandningen satte liksom nivån på hur stort breakbeat-house kunde bli. Att de på låten samplat Coldcuts version av den klassiska jazz-låten Autumn leaves var enligt mig ett genidrag. Snygg mix av den vemodiga sången och de stora beatsen. Det var filmisk house likt den labelvännerna Hybrid levererade.

Personligen älskade The Fall villkorslöst från dag ett och har gjort så sedan den släpptes för snart 23 år sedan. Den har varit med i så många träningsspellistor genom åren att jag förlorat räkningen och den hjälper mig forfarande komma i mål.

Vid sidan av The Fall innehåller albumet Intensify ävensinglarna Mindcircus, som framfördes av Tricia Lee Kelshall och Stealth, som framördes av Kirsty Hawkshaw, samt titelspåret. Definitivt värd att kolla in om du älskar välproducerad och stor housemusik.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.