Omslag

Pet Shop Boys är just nu aktuella med EP:n Lost som nyligen släpptes. Här bjuder den brittiska duon oss på fem spår, där de fyra första skrevs och spelades in som demos under arbetet med albumet Super. Där och då kände duon att låtarna inte riktigt passade med resten av albumet, så de fick ligga och vänta på hårddisken tills nu. Den femte och sista låten heter Living in the past och är en anti-Putin pianoballad. Under senaste året har speciellt Neil Tennant varit högljutt kritiskt till kriget till Ukraina, med all rätt. Så det var väl en tidsfråga innan de skulle göra en låt som ett statement om just kriget.

Följ på Apple Music

Produktionen är väldigt Pet Shop Boys kan man väl säga. Bra elektronisk pop som byggs upp av mjuka betas och synthar. Lite det vi förväntar oss av duon under de senaste åren. På det stora hela skulle jag säga att det känns som en knippe bra till helt okej b-sidor. Kanske inte de starkaste låtarna de gjort, speciellt inte Skeletons in the closet och Kaputnik, som man för all del kan ha eller minsta. Men EP:n släcker törsten efter något nytt med Pet Shop Boys för tillfället. Med det tror jag att EP:n kommer tilltala många av gruppens fans, samt om man uppskattade Stuart Price-trilogin med Electric, Super och Hotspot så är Lost definitivt en trevlig tillökning av låtar.
Bäst på EP:n är enligt mig The lost room, som även lånat delar av titeln till själva EP:n.

Om titeln Lost berättar Neil Tennant:

”De verkar också representera en slags större, filosofisk eller politisk punkt, där det har funnits tillfällen nyligen där världen känns lite förlorad i termer av riktningen den går i.”

Pet Shop Boys

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.