Omslag

Först och främst, Folkocracy är en lysande albumtitel. Det är nog den bästa albumtiteln på år och dar. Att Rufus Wainwright efter pop, Shakespeare-sonetter och tolkning av Judy Garland vänder sig till folkmusiken på nya albumet kändes som en naturligt utveckling.
Första smakprovet från albumet var mördarballaden Down in the willow garden som framfördes tillsammans med Brandi Carlile.

Favoriter Apple Music

På singel nummer två bjuder Wainwright in John Legend för att tolka Peggy Seegers låt Heading for home från 2003, tagen från hennes album med samma namn. Tolkningen är långt från originalet i stil. Stålgitarren är kvar, men produktionen mjukare med stråkar. Det känns mer filmiskt, man skulle kunna säga att det låter mer Disney, vilket i mitt tycke inte är dålig sak.

Personligen tycker jag resultatet blev väldigt snyggt. De två rösterna kompletterar varandra fint och arrangemanget är helt klart min tekopp. Men jag är ju en sucker för snyggt stråkarrangemang i låtar.

Rufus Wainwright

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011