Omslag

Detta är ett inlägg för bloggens Patreons.  
Det första dygnet är inlägget öppet för alla innan det blir exklusivt för Patreon-medlemmar.
Bli gärna Patreon för att göra det möjligt för bloggen att fortsätta skriva om ny musik. Det gynnar inte bara bloggen utan även alla artister som genom bloggen har en plattform att synas på.

Svensk Pop Apple Music

I fredags var det Cornelia Jakobs tur att få en låt skriven åt sig tillsammans med nya, begåvade låtskrivare i SVT-programmet Songland.
Fyra olika låtskrivare fick vi möta under programmet och den vinnande låten blev Bloody mind, som skapats av Fredrika Brunius och Christopher Sletto. Frön början hette låten Crying for you love innan Cornelia tillsammans med Linnea Södahl, Fredrika Brunius och David Zandén formade om låten för just Cornelia. Då fick låten även det nya namnet Bloody mind.

Även detta avsnittet fick vi alltså följa hur en låt gick från ett polerat första utkast till att formas i studion tillsammans med artisten och de andra låtskrivarna. Jag tycker som sagt det är väldigt fascinerande hur en låt kan låta på ett sätt när vi möter den första gånge, för att under resans gång verkligen bli till något helt annat, samt formas efter den som ska sjunga den.

Det roliga för de andra två låtskrivarna som gick vidare till andra omgången var ju att Jakobs roffade åt sig även deras låtar till sitt kommande album. Så för Cornelia var ju detta full pott, måste jag säga.

Cornelia Jakobs

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011