Med iOS och iPadOS 16.4 installerat på din enhet är det numera möjligt att få pushnotiser från webben, precis som du kan i din webbläsare på datorn. När det kommer till notiser i iPhone eller iPad behöver du dock göra lite handpåläggning för att det ska funka. Notiserna skickas nämligen inte ut via Safari, utan via en så kallad webbapp. Detta är en safari-genväg på din hemskärm som agerar som en app och med det gör det möjligt för dig att få notiser, precis som vilken vanlig app som helst.

Favoriter Apple Music

För att få notiser från Popmuzik i din mobil behöver du göra följande:

Surfa in på bloggen och klicka delningsknappen längst ner i mitten, under sökfältet. (En fyrkant med en pil som pekar upp).
Där väljer du ”Lägg till på hemskärmen” och klickar sedan ”Lägg till”.
Nu har du fått en Popmuzik-ikon på din hemskärm.

När du klickar på ikonen öppnas bloggen som en egen webbapp. Skillnaden mellan en webbapp och en genväg till Safari är att webbappen är en webbläsare där du bara kan navigera runt på just den sidan. Du kommer tillexempel inte att se ett sökfönster längst ner på sidan.
När du öppnat appen första gången ska du få frågan om du vill aktivera notiser från bloggen. Klickar du på ”Ja tack!” kommer du sedan att få notiser direkt till mobilen när det finns nya inlägg i bloggen.

Om du av någon anledning skulle vilja stänga av notiserna, kan du antingen radera webbappen (håll på ikonen och välj ”Ta bort app”), eller så kan du i Inställningar > Notiser > Popmuzik klicka bort ”Tillåt notiser”. Då kommer du ha kvar själva webbappen på hemskärmen, men du får inga notiser från den.

Om det skulle vara så att du inte får frågan om notiser när du öppnar webbappen första gången, så kan det vara så att du inte uppdaterat till iOS 16.4 eller så kan det vara så att du behöver göra en extra inställning i Safari. (Det fick jag göra, andra som testade behövde inte göra det).
Under Inställningar > Safari väljer du ”Avancerat” längs ner på sidan. Där klickar du ”Experimental Features” och skrollar ner till ”Push API”. Den ska vara på (grön).
Då borde det funka med att få frågan om notiser från appen nästa gång du öppnar den.

Hoppas detta hjälpte dig komma igång med notiser från bloggen i din iPhone. Välkommen som pushföljare. ❤️

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011