Omslag

Eyes closed är första singeln från Ed Sheerans kommande album Subtract. En emotionell låt om saknad och förlust, men också om att försöka gå vidare i livet.

DOLBY ATMOS

”Den här låten handlar om att förlora någon, att känna att varje gång du går ut och du förväntar dig att bara stöta på dem och allt påminner dig bara om dem och de saker ni gjorde tillsammans. Du måste liksom ta dig själv ur verkligheten ibland för att döva smärtan av förlust, men vissa saker tar dig bara tillbaka in i det.”

Eyes closed är skriven av Sheeran tillsammans med Max Martin, Johan Schuster och Fred Gibson, som även producerat låten tillsammans med The Nationals Aaron Dessner. Just känslan av saknad får vi uppleva i musikvideon där Sheeran är ute och festar ensam, men med ett stort blått djur som följer med honom genom kvällen. Som att den visualiserar Sheerans tankar som han bär med sig. Det är absolut lite Where The Wild Things Are över figuren.

”Det finns också en bok jag läste för mina döttrar där sorg är inkapslat av en imaginär varelse. Ofta är sorg något som följer dig runt, uppslukar rummen du är i, och du kan känna och se det, men ingen annan runt omkring dig kan det. Så jag bestämde mig för att skapa mitt eget stora blå monster för videon. Han blir större och större allt eftersom videon fortsätter, tills han tar upp hela rum och är allt jag kan se, precis som sorg.”

Den femte Maj släpps albumet.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011