Dramatisk och mörk pop är vad vi bjuds på i Mushroom cloud när A.S. Fanning sjunger om kollapsen av ett förhållande mitt i pandemins paranoia.
Med effektfulla stråkar, vacker pianomelodi och ödesdigra pukor bygger sångaren upp låten. Det är vackert och filmiskt. Jag fick lite Neil Hannon-vibbar över detta, fast med extra allt.

Följ på Apple Music

“Jag skrev Mushroom cloud i början av pandemin, när samhället hade stängt ner och vi inte visste när eller om det skulle börja igen. Som de flesta människor vid den tiden blev jag ganska isolerad och min värld blev väldigt liten.”

A.S. Fanning är en singer-songwriter som ursprungligen kommer från Dublin, men som numera bor i Berlin. Han var medlem i The Last Tycoons och när de sedan upplöstes 2013 började han istället att bli soloartist. Två album har det hunnit bli; Second Life 2017 och You should go mad 2020. Med Mushroom cloud får vi titelspåret från Fannings kommande album som släpps den 26:e Maj.

A.S. Fanning

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011