Efter att ha släppt en hel del musik under eget namn grundade Patrik Adolfsson EBM-gruppen Kroppskontroll. Första singeln med den nya uppsättningen heter Kängdans och är precis den typ av låt som den svenska EBM-scenen längtat efter. Tunga beats med malande synthar som gör den röjig och dansant tillsammans med stroboskopet på max. Med det passar det ju extra bra att bandet släpper Kängdans på självaste EBM-dagen, som infaller idag den 24:e Februari.

Apple Music Svensk Pop

Jag bad Kroppskontroll berätta mer om musiken för bloggen i denna intervju.

Vilka är Kroppskontroll?

Kroppskontroll består idag av Patrik Adolfsson, sång och kreativ ledare samt Leia Hedberg, keytar och bakgrundsångare. Just nu letar vi efter en trummis / perkussionist också.

För en oinvigd, hur ser den svenska EBM-scenen ut idag?

Skulle säga den växer med många nya band hela tiden. Det poppar upp nytt överallt i Sverige. Men även den gamla rävarna som nämns nedan håller fortfarande på och säljer ut sina spelningar.

Har ni själva några akter som inspirerat er som band och musik?

Spark!, EkoBrottsMyndigheten och Emmon är några inspirationskällor. Även gamla DAF, Nitzer Ebb, Front 242.

Ni debuterar som band med singeln Kängdans – berätta hur låten kom till.

Låten hette först Kroppskontroll vs Kängdans och skulle släppas av Patrik Adolfsson under eget namn. Men under resans gång och några påtryckningar av diverse arrangörer på att boka en ny svensk EBM-akt så tyckte Patrik det vore roligare ställa upp som ett band och inte som en enmansshow.

Patrik gick ut på sociala medier och efterlyste bandmedlemmar. Det dröjde inte länge innan Leia hörde av sig.

Bandnamnet fanns redan, typ, på Patriks senaste EP som hette just Kroppskontroll och han tyckte det var ett passande namn för ett svensk EBM-band.

Ni kommer att spela live senare i år, vad kommer publiken att få uppleva när de går på en konsert med Kroppskontroll?

Energi. Hårda beats. Dundrande basgångar. Skrikiga synthar och distad sång. Lätta texter att sjunga med i. Dansant. Stå inte still under våra spelningar! Fart och röj helt enkelt! :)

Kroppskontroll

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.