Bara Karin från Örebro sjunger om att vara oförmögen att visa kärlek på singeln Raincoat.
Här bjuder artisten oss på en lekfull poplåt som byggs upp av bland annat stråkar och vissling. Det blir dramatiskt och snyggt i mina öron. Känslan av filmmusik är påtaglig i arrangemanget och låten hamnar i gränslandet mellan det symfoniska och indiepop, vilket jag uppskattar här.

Favoriter Apple Music

Till sin hjälp att måla upp Raincoat för oss har Bara Karin bjudit in Isak Daun, som då gör låten till sångerskans första sångsamarbete. Det blir en fin kombination. Instrumentationen tillsammans med Bara Karins ljusa röst och Isaks lite mer mörka skapar i mina öron både kontrast och magi.

Bara Karin berättar:

”Den tidigare generationen växte upp under andra förhållanden och för dem verkar det som att det mest logiska sättet att visa kärlek var genom att ge sina barn verktyg, som för olika väderförhållanden eller krig. Min generation verkar mer fokuserad på det verbala uttrycket av kärlek, och ibland skapar det en förvirring mellan generationer.”

Raincoat var en låt som fick mig att tänka och lyssna. Jag gillade ämnet och Bara Karins tankar om hur man visar kärlek.

Följ Bara Karin:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.