Det känns som Melodifestivalsåret 2013 börjar kristallisera sig.
Om 2012 var klubbmusiken och popsnörenas år är 2013 P4:a publikens år.
Med få undantag så verkar det som det är just den publiken som röstar i årets festival.
Första veckan – Cookies n Beans och Erik Gadd till andra chansen. David Lindgren som alla mammor sett i Ledins show till final tillsammans med Yohio som är enda beviset på att någon under 20 röstar.
Barnen tvingar sina föräldrar att rösta på Sean Banan , medan mamma själv röstar på Louise Hoffsten . Till dessa kom Erik Segerstedt och Tone till andra chansen med en P4:a låt. De under 20 röstade på Anton .
Flash forward till i lördags och Ravaillacz tar hem rösterna från de över 50. Att sedan P4:a publiken även röstar in Caroline af Ugglas och Martin Rolinski känns inte helt otippat heller. (För let’s face it – ingen som är född efter 1985 känner till eller bryr sig om Modern Talking , även om jag själv gillar låten – men jag är 70-talist).
Så där har vi det.
Folk som bryr sig om ny modern musik röstar inte på Melodifestivalen i år – i alla fall inte i den utsträckningen att de skapar placeringar i tabellerna.
Det gör att Alibi , som är en så mycket bättre låt än både Skyline och Begging inte åker vidare – för han har inte publiken med sig.
Dumb med Amanda Fondell var även den en så mycket bättre låt än någon annan på topp fem, men den gick inte vidare. Visst, hon hade ett svårt framträdande – men det var inget dåligt framträdande. Det handlar bara om nivån hos den som ser…
Att Janet fick en hedrande femteplats var skönt, även om jag hellre hade sett henne bland de fyra som gick vidare. För Janet hade ett snyggt nummer, som var lättillgängligt och låten borde folk uppskatta. (Även om den har sina brister).
Istället röstar folk vidare fyra tjocka gubbar som sjunger en buskislåt.
Tycker ni på riktigt att det är en låt som kommer att vinna Eurovision?
Är det en av de 10 bästa låtarna under hela Melodifestivalen?
På riktigt?!
Det är dagar som denna jag tycker att Nordkorea inte kan ha så fel ändå. Ser en till att folk utan vett inte kan rösta, så kan det inte bli fel. För just nu är något fruktansvärt fel i Melodifestivalssverige.
Att State Of Drama gick vidare det kan jag köpa. Låten är inte dålig och de hade ett bra framträdande. Det är bara att den tog plats från några andra låtar som hade varit roligare i final.
Nej, för mig får de som röstar fram låtarna till Melodifestivalen tänka om till nästa år. -Eller SVT i de fallen dom valt låten.
Ha inte med plojlåtar för att få en bredd, och som riskerar att folk ”röstar fel”. Ha med bra låtar för att få ett bra innehåll. Jag orkar inte med Sean Banan-låtar eller Dorsin -låtar. Jag personligen tycker det är en skam att de ska behöva vara med. För de är i grund och botten inga låtar vi kan vinna Eurovsion med.
Den frågeställningen måste en nog ställa sig redan vid uttagningsbordet.
Är svaret definitivt nej på den frågan så måste låten bort. Den får inte ens dyka upp i TV.
Om det så betyder att vi enbart får ihop låtar till ett program – so be it. Men att fylla ut med massa ickelåtar för att någon tror att det gör bra TV är avskedsvarning på.
Nej, nu är mitt sista hopp till Ulrik Munther nästa vecka.
Om inte han går vidare till Sola – vem ska då vinna? Vi har verkligen inget då. Absolut-inget.

DOLBY ATMOS
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011