Artist: Ravaillacz
Låt: En riktig jävla schlager
Text / Musik: Kjell Jennstig , Leif Goldkuhl , Henrik Dorsin
Startnummer: 3
Stad: Skellefteå

Nordiska Favoriter

Man skulle kunna kalla kvartetten för en supergrupp.
Vad annars bör en säga om Tommy Körberg , Claes Malmberg , Johan Rabaeus och Mats Ronander slår sina påsar ihop och bildar en grupp?
Ordet Ravaillac betyder festprisse, skojare och filur vilket kan passa kanske bra antar jag nu när skojaren själv Henrik Dorsin står för texten.
”Ni där hemma kanske tycker det är roligt men vi tycker inte det är roligt. För oss är det smärta och lidande.” säger Claes.
”Henrik Dorsin har kommit med en högkvalificerad idé på text. Meningen var att det skulle handla om någonting helt annat men han är så klok att han vände upp och ner på allting. Till det bättre.” fortsätter Tommy.
Tommy själv är ju en gammal schlagerräv som varit med i Melodifestivalen två gånger – och vinnit bägge. Vi har sett honom i Chess både i London och i Sverige, eller som pappa Von Trap i Sound of Music .

När Tommy sjöng Stad i ljus 1988 såg det ut så här:

Claes Malmberg var en gång så här kul i dålig VHS-kvalité:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011