Med ömsint och charmig melodi ger brittiska duon Gold Spectacles oss singeln How to make a million. Låten markerar den första från deras kommande album och är skriven, inspelad och producerad i deras egna studio. Helheten i produktionen andas lekfull indie med en nästan barnslig naivitet. En perfekt kontrast mot det bitterljuva vokalerna och spretiga syntar. Tittar vi närmare på budskapet tallar det om avgrundsdjup sorg och mer specifikt den som följer efter att drastiskt förlora en förälder.

Apple Music

”Den första soliga vårdagen 2017 vaknade min pappa tidigt, satte sig på motorcykeln och styrde mot kusten. Han kom inte hem. Ingenting kan förbereda dig för förlusten av en förälder. Ihåligheten, tomheten, de oavslutade samtalen, den oväntade skulden. I min situation var det väldigt plötsligt – nyheten om olyckan verkade inte verklig. Jag har fortfarande svårt att tro att han verkligen är borta. Jag förväntar mig hela tiden att han ska dyka upp. Tiden är det enda som kan skilja dig från känslan men när du stannar upp och tänker på det är det fortfarande lika rått som någonsin. Det här är definitivt den svåraste låten vi har skrivit.”

Gold Spectacles

Följ Gold Spectacles på sociala medier.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.