Med ömsint och charmig melodi ger brittiska duon Gold Spectacles oss singeln How to make a million. Låten markerar den första från deras kommande album och är skriven, inspelad och producerad i deras egna studio. Helheten i produktionen andas lekfull indie med en nästan barnslig naivitet. En perfekt kontrast mot det bitterljuva vokalerna och spretiga syntar. Tittar vi närmare på budskapet tallar det om avgrundsdjup sorg och mer specifikt den som följer efter att drastiskt förlora en förälder.

Popmuzik Lover Patreon

”Den första soliga vårdagen 2017 vaknade min pappa tidigt, satte sig på motorcykeln och styrde mot kusten. Han kom inte hem. Ingenting kan förbereda dig för förlusten av en förälder. Ihåligheten, tomheten, de oavslutade samtalen, den oväntade skulden. I min situation var det väldigt plötsligt – nyheten om olyckan verkade inte verklig. Jag har fortfarande svårt att tro att han verkligen är borta. Jag förväntar mig hela tiden att han ska dyka upp. Tiden är det enda som kan skilja dig från känslan men när du stannar upp och tänker på det är det fortfarande lika rått som någonsin. Det här är definitivt den svåraste låten vi har skrivit.”

Gold Spectacles

Följ Gold Spectacles på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011