Gruppen Tiger har skapat en tradition att släppa en cover till det nya året. Mot okända hav (Marie Fredriksson) och Det snurrar i min skalle (Familjen) får nu sällskap av deras tolkning av Bob Hund-låten Blommor på brinnande fartyg från 2016.

Popmuzik Lover Patreon

Låten spelades in i en liten stuga utanför Stockholm i samma veva som de spelade in deras nya album. Tigers version blir mer avskalad samtidigt som de behåller lekfullheten från originalet.
Första versen är utförs i a capella av sångerskan Daniella Binyamin innan pianot och det rytmiska släpps på. Låten får sedan växa i både arrangemang och framförandet. Men aldrig så det intima tas bort.

Om arbetet med låten berättar Daniella för bloggen:

”Denna låten kom ut under mina tonår i Helsingborg. Jag tror det va min brorsa som spelade upp den för mig första gången, han har alltid varit en jäkel på att snappa upp ny intressant musik. Liksom lyssnat på hela album och inte stannat vid det yttersta lagret, utan grävt lite mer. Jag föll direkt för det vilda och lite galna i låten i kombination med den ärliga och sköra texten. Jag har lyssnat mycket på Bob Hund, och denna låt har kommit att bli en favorit. Den har liksom blivit en klassiker för mig och mina syskon. 

Vi ville behålla det lite galna och slamriga och samtidigt göra det lite mer Tigerskt, med intimiteten och skörheten i fokus. Vår producent och basist Oskar började gå runt och slå på allt möjligt vi kunde hitta och spelade in det. Kastruller, bord, nycklar. Joel spelade in gitarr som bara Joel kan och vi spelade in några sångtagningar och det är i princip det som blev resultatet. Vi ville behålla det ganska rått och hålla oss till några få element och leka och experimentera runt med dessa. 

Låten växte ännu mer under processen. Komplexiteten i ackorden, djupet i texten. Jag tycker resultatet blev väldigt fint, och jag hoppas vi lyckas förvalta låten på ett bra sätt. Det är en sådan pärla.”

Följ Tiger på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011