JËVA är queer-artisten som inspireras starkt av målande låtskrivande och starka berättelser. För ett år sedan släppte sångaren EP:n Typhoon som nu kommer ges ut på nytt fast i en anna tappning. Singeln I would cry kompletterar projektet som även resulterar i kortfilmen Typhoon: A Coming Out Story. Den aktuella singeln är det sista kapitlet i berättelsen artisten vill skildra och fångar ögonblicket när du ser en före detta bästa vän eller ex.

Skicka in din musik

”Jag skrev det här för fem år sedan när jag stötte på en före detta vän på en fest, första gången jag såg honom sedan vi slutade vara vänner. Lustigt nog stötte jag på honom för några veckor sedan också. Vi var civila och agerade som om allt var normalt, men när jag körde iväg spelade jag den här låten och jag kunde inte sluta gråta. Varje ord i den här låten kom från en sådan plats av sanning som fortfarande är sann idag och det är så kraftfullt för mig.”

JËVA

Helheten är svävande och atmosfärisk med en stark inlevelse. Varenda stavelse och vokal känns precis som artisten uttrycker. Den lättsamma produktionen med sina mjuka gitarrer och fjäderlätta syntar bygger successivt mot ett vacker avslut med sina pulserande trummor. Såhär säger artisten om kortfilmen:

”Den här historien representerar en betydelsefull resa som otaliga queer människor upplever när de upptäcker sin sexualitet och kommer från en traditionell kinesisk bakgrund vilket gjorde detta ännu svårare för mig”

JËVA
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011