JËVA är queer-artisten som inspireras starkt av målande låtskrivande och starka berättelser. För ett år sedan släppte sångaren EP:n Typhoon som nu kommer ges ut på nytt fast i en anna tappning. Singeln I would cry kompletterar projektet som även resulterar i kortfilmen Typhoon: A Coming Out Story. Den aktuella singeln är det sista kapitlet i berättelsen artisten vill skildra och fångar ögonblicket när du ser en före detta bästa vän eller ex.

Nordiska Favoriter

”Jag skrev det här för fem år sedan när jag stötte på en före detta vän på en fest, första gången jag såg honom sedan vi slutade vara vänner. Lustigt nog stötte jag på honom för några veckor sedan också. Vi var civila och agerade som om allt var normalt, men när jag körde iväg spelade jag den här låten och jag kunde inte sluta gråta. Varje ord i den här låten kom från en sådan plats av sanning som fortfarande är sann idag och det är så kraftfullt för mig.”

JËVA

Helheten är svävande och atmosfärisk med en stark inlevelse. Varenda stavelse och vokal känns precis som artisten uttrycker. Den lättsamma produktionen med sina mjuka gitarrer och fjäderlätta syntar bygger successivt mot ett vacker avslut med sina pulserande trummor. Såhär säger artisten om kortfilmen:

”Den här historien representerar en betydelsefull resa som otaliga queer människor upplever när de upptäcker sin sexualitet och kommer från en traditionell kinesisk bakgrund vilket gjorde detta ännu svårare för mig”

JËVA
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.