BOWIE är en artist från Tyskland som just nu jobbar mot sin EP The Upside Down från vilken du här kan höra singeln Pale.

POPMUZIK LOVER 2

Singeln handlar om fördomar. Att döma andra utefter deras utseende och framtoning eller ursprung. En inställning som artisten vill ändra på och som hon själv behövt utstå under uppväxten. BOWIE berättar:

”Jag gillar inte när folk dömer andra människor efter deras utseende, på grund av stereotyper, klichéer och gamla bilder de växte upp med. För mig är det inget som dödar individualitet mer än att kategorisera. Jag har alltid varit superblek och därför behandlade folk mig ofta som en mjuk, svag och söt tjej, de trodde att de mådde dåligt eller som inte åt tillräckligt.”

Arrangemanget är härligt lekfullt med blås, feta trummor och körer. Melodin sjukt snygg medan artisten målar upp sin låt och berättelse.

Låten här du här nedan och hela EP:n släpps den 25:e November.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011