Insvept i en skimrande neo-soul/indie skrud släpper Göteborgsartisten Thomas Keen debut-EP:n Kosmos 22. Ingen främling för musikens värld med obekant i soloartisteriet testar nu denna lovande musiker obeprövad mark och skapar sin alldeles egna musikaliska värld.

KMR Studios

Jag har hittat mitt sound och vill utforska vart det kan ta mig och hur jag kan blanda och tänja på mina egna tankar och gränser ännu mer. “Textmässigt så har jag alltid varit självreflekterande, alla låtar handlar om mig själv, känslor, personer som jag känner eller har träffat och livet i staden. Beskriver mig själv som en stadsråtta så jag hoppas att det kommer fram i låtarna. Det är viktigt med kreativ frihet för mig, och jag har svårt när det rör sig för långt ifrån grundtanken.

Blue Wave

Med experimentella produktionsval och synthar som emellanåt påminner om signaler från yttre rymden (synnerligt på titelspåret Kosmos 22) är debuten en underhållande resa från start till slut. Helheten landar någonstans åt det mörkare mer suggestiv hållet med sin svulstiga ljudbild och lo-fi-touch. För att vara tjänare av det svenska indiearvet förvaltar Blue Wave det med bravur. Han får mycket väl godkänt på alla punkter och tillför dessutom sin unika synvinkel till genren vilket gör detta till ett av veckans mest spännande släpp.

Följ Blue Wave på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.