Insvept i en skimrande neo-soul/indie skrud släpper Göteborgsartisten Thomas Keen debut-EP:n Kosmos 22. Ingen främling för musikens värld med obekant i soloartisteriet testar nu denna lovande musiker obeprövad mark och skapar sin alldeles egna musikaliska värld.

DOLBY ATMOS

Jag har hittat mitt sound och vill utforska vart det kan ta mig och hur jag kan blanda och tänja på mina egna tankar och gränser ännu mer. “Textmässigt så har jag alltid varit självreflekterande, alla låtar handlar om mig själv, känslor, personer som jag känner eller har träffat och livet i staden. Beskriver mig själv som en stadsråtta så jag hoppas att det kommer fram i låtarna. Det är viktigt med kreativ frihet för mig, och jag har svårt när det rör sig för långt ifrån grundtanken.

Blue Wave

Med experimentella produktionsval och synthar som emellanåt påminner om signaler från yttre rymden (synnerligt på titelspåret Kosmos 22) är debuten en underhållande resa från start till slut. Helheten landar någonstans åt det mörkare mer suggestiv hållet med sin svulstiga ljudbild och lo-fi-touch. För att vara tjänare av det svenska indiearvet förvaltar Blue Wave det med bravur. Han får mycket väl godkänt på alla punkter och tillför dessutom sin unika synvinkel till genren vilket gör detta till ett av veckans mest spännande släpp.

Följ Blue Wave på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011