Att Axlings kommande EP heter Vemod, hopp och drömmar känns givet när man hör hans senaste singel Vem är jag. En låt om de stora frågorna, när man inte riktigt vet sin plats i livet på grund av stora förändringar. En fråga som dyker upp för många under vägens gång. Här insvept i ett vackert arrangemang av piano som sedan blommar ut i luftiga synthar och blås, fiol och körer. Det ger en strimma av ljus på den stora frågan och det vemodiga går mot något mer hoppfullt.

Skicka in din musik

Skrivandeprocessen beskriver Axling som tung. Efter att ha suttit i studion i två dagar utan att ha skrivit klart något tog han och Didrik Franzén (Novis) en promenad och pratade om livets alla med- och motgångar och om att hitta sig själv i allt. Tillbaka i studion kom låten Vem är jag.

Axling berättar:

”Det var som att vi hade letat efter den och till slut möttes vi. Det blev en känslosam och fin stund. Ibland känns det som att letandet efter vem jag är aldrig tar slut. Kommer jag någonsin känna mig helt trygg i mig själv eller handlar det om att hitta ett inre lugn? Det känns som att jag lär mig något nytt om mig själv varje dag. Stora förändringar i livet kan få en att känna sig vilsen. Vem är jag när allt förändras och det känns som att allt jag en gång var dött ut? Kanske är det så livet måste få vara. För att få plats med nya intryck behöver det gamla dö ut. Precis som livet självt, vi föds, vi lever och vi dör och vi andas in ny luft för att överleva.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011