Att Axlings kommande EP heter Vemod, hopp och drömmar känns givet när man hör hans senaste singel Vem är jag. En låt om de stora frågorna, när man inte riktigt vet sin plats i livet på grund av stora förändringar. En fråga som dyker upp för många under vägens gång. Här insvept i ett vackert arrangemang av piano som sedan blommar ut i luftiga synthar och blås, fiol och körer. Det ger en strimma av ljus på den stora frågan och det vemodiga går mot något mer hoppfullt.

Favoriter Apple Music

Skrivandeprocessen beskriver Axling som tung. Efter att ha suttit i studion i två dagar utan att ha skrivit klart något tog han och Didrik Franzén (Novis) en promenad och pratade om livets alla med- och motgångar och om att hitta sig själv i allt. Tillbaka i studion kom låten Vem är jag.

Axling berättar:

”Det var som att vi hade letat efter den och till slut möttes vi. Det blev en känslosam och fin stund. Ibland känns det som att letandet efter vem jag är aldrig tar slut. Kommer jag någonsin känna mig helt trygg i mig själv eller handlar det om att hitta ett inre lugn? Det känns som att jag lär mig något nytt om mig själv varje dag. Stora förändringar i livet kan få en att känna sig vilsen. Vem är jag när allt förändras och det känns som att allt jag en gång var dött ut? Kanske är det så livet måste få vara. För att få plats med nya intryck behöver det gamla dö ut. Precis som livet självt, vi föds, vi lever och vi dör och vi andas in ny luft för att överleva.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.