Folke Nikanor överraskar mig stort när han bjuder in GRANT för att ge oss den folk-rotade singeln Segerkrans. Båda artisterna är högaktuella med albumsläpp. Folke med tvådelade samarbetsplattan Främmande. Medan GRANT satt ord på den brinnande och passionerade kärleken genom Truth & Consequences. Trots att jag älskar sångerskans röst på engelska får den en helt annan skepnad på svenska. Mina tankar går till fornnordiska vaggvisor och fångar en känsla av den folksjäl som man läste om i historieböckerna som barn. Singeln markerar faktiskt GRANTs debut på svenska och i mitt tycke måste hon fortsätta utforska sitt modersmål för det här är otroligt bra.

Favoriter Apple Music

”Hur avslutar man bäst samarbetsprojektet Främmande kapitel 1 och 2? Med en riktigt bra och vacker indiepoplåt såklart! På denna sista singel har jag samarbetat med den extremt begåvade artisten GRANT som sjunger och skrivit texten på låten. Ibland faller alla delar på plats och man hamnar i ett slags drömmigt och magiskt musikaliskt landskap där allt känns enkelt och självklart. Den här låten får mig att känna så…”

Folke Nikanor

Drömmigt och svävande är helt klart orden för att beskriva denna singel. Tittar vi närmare på innebörden talar Segerkransen om en kärlek som aldrig fick möjligheten att bli på riktigt. Texten talar om en ohälsosam saknad och sätter ord på känslan av att se varandra misslyckas i nya relationer. GRANTS egna ord är – ”En låt om vem som vinner av två förlorare”. En mening som efter ett antal lyssningar verkligen ringar in låten.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.