Folke Nikanor överraskar mig stort när han bjuder in GRANT för att ge oss den folk-rotade singeln Segerkrans. Båda artisterna är högaktuella med albumsläpp. Folke med tvådelade samarbetsplattan Främmande. Medan GRANT satt ord på den brinnande och passionerade kärleken genom Truth & Consequences. Trots att jag älskar sångerskans röst på engelska får den en helt annan skepnad på svenska. Mina tankar går till fornnordiska vaggvisor och fångar en känsla av den folksjäl som man läste om i historieböckerna som barn. Singeln markerar faktiskt GRANTs debut på svenska och i mitt tycke måste hon fortsätta utforska sitt modersmål för det här är otroligt bra.

Svensk Pop Apple Music

”Hur avslutar man bäst samarbetsprojektet Främmande kapitel 1 och 2? Med en riktigt bra och vacker indiepoplåt såklart! På denna sista singel har jag samarbetat med den extremt begåvade artisten GRANT som sjunger och skrivit texten på låten. Ibland faller alla delar på plats och man hamnar i ett slags drömmigt och magiskt musikaliskt landskap där allt känns enkelt och självklart. Den här låten får mig att känna så…”

Folke Nikanor

Drömmigt och svävande är helt klart orden för att beskriva denna singel. Tittar vi närmare på innebörden talar Segerkransen om en kärlek som aldrig fick möjligheten att bli på riktigt. Texten talar om en ohälsosam saknad och sätter ord på känslan av att se varandra misslyckas i nya relationer. GRANTS egna ord är – ”En låt om vem som vinner av två förlorare”. En mening som efter ett antal lyssningar verkligen ringar in låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011